Top destinacije za 2017. godinu

Foto: Pixabay.com/tpsdave

Stranica LonelyPlanet.com donosi top destinacije koje vredi posetiti, a da nisu nužno egzotične.

Ova turistička kompanija je objavila listu top mesta za putovanja u 2017. godini, a predvodi je Kanada nakon koje sledi Kolumbija. Najveću vrednost ima Nepal, a priliku za avanturu dobićete putovanjem u Severni Vels.

Lista predviđa najtoplije trendove, destinacije i iskustva, naglašavajući top deset zemalja, gradova, regija i mesta sa najvećom vrednosti.

Ovogodišnji stručnjaci koji su sačinjavali listu smatraju da je Kanada najbolja zemlja za posetu naredne godine, zahvaljujući svojim prekrasnim krajevima, ljubaznim domaćinima, slabom kanadskom dolaru i hrani. Kanada naredne godine slavi 150. rođendan, uz veliki broj događaja predviđenih za proslavu.

Kolumbija je na drugom mestu zahvaljujući bogatstvu kulture, prirode i gostoljubivosti. Stručnjaci LonelyPlanet.com kažu da je u zemlji decenijama bio građanski rat koji je ostavio bogatu istoriju.

U međuvremenu je Finska na trećem mestu sa čitavim nizom događaja planiranih za stogodišnjicu zemlje naredne godine, uključujući i koncerte na otvorenom, kulinarska iskustava i večeri saune.

Ostavite komentar