U trendu

U ovim gradovima meštani nisu „prijateljski raspoloženi“

Svaki grad može da se ponosi svojom nekom znamenitošću, ali i ponašanju meštana prema turistima. Međutim, ukoliko se desi da se turisti razočaraju neljubaznošću stanovništva, skoro je verovatno da že im prva poseta tom gradu biti i poslednja. Neki poznati gradovi su se našli na top listi „najneljubaznijih“.

Na prvom mestu nimalo laskave liste najneljubaznijih gradova našla se Moskva i to zahvaljujući meštanima koji ne priskaču u pomoć i njihovoj opštoj rezervisanosti, piše Independent. Na drugom mestu liste našao se američki Atlantic City, koji su posetioci ipak opisali zabavnim za one koji vole kocku i ne smetaju im nepristojni ljudi.

Sankt Peterburg je zauzeo treće mesto liste najneljubaznijih gradova. Stanovnici Francuskog grada Marseja zauzeli su četrvrto mesto, dok je pored sve slave Los Anđeles na petom mestu.

Na šestom mestu je Njujork, mnogima jedan od omiljenih svetskih gradova. Filadelfija je na sedmom, dok je Baltimor na osmom mestu. Deveto mesto najneljubaznijeg grada pripalo je Las Vegasu. Sa druge strane, za dobar utisak gostiju sva raskoš i glamur Kana nisu bili dovoljni, te se on našao na desetom mestu nepopularnog spiska.

Prema oceni turista, najljubazniji su Golvej u Irskoj i Edinburg u Škotskoj čiji su stanovnici opisani kao najdruželjubiviji, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.