U trendu

U Srbiji sve više i više stranih turista

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi u 2018. godini, a istovremeno je, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100 odsto.

U analizi ETC-a navedeno je da su razlozi za petnaestoprocentni porast broja stranih turista – bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom, kao i intenzivne onlajn kampanje, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Tokom ovih kampanja, višestruko je uvećana publika koja prati naloge TOS-a na društvenim mrežama, dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine je čak 54 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine.

Istovremeno, iz TOS-a poručuju da nastavljaju aktivnu promociju na kineskom tržištu i da će od 15. do 17. aprila nastupiti na sajmu COTTM u Pekingu.

Zbog činjenice da najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona, TOS na ovom sajmu nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore kako bi predstavili objedinjene turističke ponude dve zemlje.

(Tanjug)

1 komentar
  1. bambi

    Tako je sve vise i vise ima stranih turista. Evo vec godinama prolazim pored kafana, restorana, izloga i gledam i uzivam, prosto se topim kao secer, kada oni kupuju stvari, kada jedu, kada pljuju po nama, kada nas ismejavaju i kada nas tretiraju kao stoku. Vecina dolazi da bi videla ucinak bombardovanja i da bi koju slicicu mogli da naprave. Jeste, gledam ih i placem, gledam kako narucuju jela koja ja nikada ne bih mogao da kupim svome detetu, gledam garderobu koju nose koje ja ne mogu da kupim svome detetu… Gledam konobare i kompletno osoblje kako im se uvlaci u dupe ne bili sto vece pare im izvukli, gledam kako se prema nama ponasaju kao prema psima…Prodala se Srbija za male pare. Da budem iskren, boli me dupe i za turke i za norvezane, amerikance, ruse, boli me dupe za sve njih. Meni je bitan moj narod, napacen, posramljen, ismejan, izgladneo, osakacen…Srbijo, sram da te bude.

Napišite komentar