U trendu

Apple čuva okolinu

Apple je odlučio da na svojoj veb-stranici postavi veoma opširne podatke o tome koliko njihovi proizvodi utiču na okolinu. Podaci obuhvataju uticaj na okolinu prilikom proizvodnje, korišćenja i odbacivanja proizvoda.
Kompanija Apple pokušava da se predstavi i kao ekološki svesna kompanija, pa je na svoju veb-stranicu postavila podatke o uticaju svojih proizvoda na okolinu. Takvi podaci ne bi bili previše korisni u promociji kompanije kad ne bi pokazivali znatan napredak koji je Apple ostvario u odnosu na svoje pređašnje proizvode. Poređenje se uglavnom vrši u odnosu na proizvode iz 2006. godine i nemoguće je ne primetiti napredak. Apple je smanjio ili potpuno izbacio potrošnju nekih materijala koji doprinose velikom zagađenju okoline. Kompanija je optimizovala proizvodnju, transport, potrošnju materijala za pakovanje svojih proizvoda i na kraju i sam rad svojih računara.
Cela jedna sekcija govori o upravljanju energijom, a Apple tvrdi da njihov operativni sistem reguliše potrošnju procesora od takta do takta, čime se štedi. Od 2006. do danas smanjili su veličinu pakovanja za svoje proizvode; na taj način troši se manje materijala za pakovanje, ali i transportuje se više računara odjednom. Zlobnici bi mogli da primete da je ovo i pristojna ušteda za kompaniju Apple.
Podaci o uticaju na životnu okolinu po satu korišćenja određenog proizvoda mogli bi da nateraju neke korisnike da se zamisle i da svoje elektronske uređaje drže uključene samo kad nešto zaista i rade.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.