U trendu

Bil Gejts koristi Viagru?

Istina je da je na adresu najbogatijeg čoveka na svetu stigla velika količina famoznog preparata za jačanje potencije. Ali, niti je on naručio, niti će je utrošiti (valjda). „Poklon“ mu je poslao haker Rafael Grej (Raphael Gray, vidi sliku), 19, koji je uspeo da provali u baze podataka nekoliko sajtova na Internetu, i došao do više od 23.000 brojeva kreditnih kartica.

Brojeve je zatim i objavio na nekoliko sajtova, a među njima se našao i onaj koji pripada Bilu Gejtsu (Bill Gates). Iskoristio ga je kako bi nakupovao veću količinu Viagre i poslao je na adresu vlasnika ukradene kartice. Pošto je otkriven i dospeo na sud, mladi haker je izjavio kako je želeo da pokaže koliko je online kupovina nesigurna i koliko je lako otkriti brojeve kreditnih kartica koje kupci upotrebljavaju.

Iako je pričinio znatnu materijalnu štetu (ukidanje ukradenih i izdavanje novih kreditnih kartica će koštati 3 miliona dolara), prošao je bez zatvorske kazne. Naime, sud je prihvatio nalaze psihijatra, koji je tvrdio da mladić pati od mentalnog poremećaja, nedostatka samopoštovanja koje seže duboko u detinjstvo. Hakeru je određena obaveza volonterskog rada u naredne tri godine, kao i psihijatrijsko lečenje u istom periodu.

On sam izašao je iz sudnice nasmejan, izjavivši da se ne kaje i da bi to ponovo učinio, ali na pametniji način i mnogo opreznije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.