BlackBerry: Ovo je najsigurniji telefon na svetu (video)

Kompanija BlackBerry ipak nije odustala od proizvodnje pametnih telefona, pa je sada predstavila novi uređaj nazvan DTEK 50 koji je napravljen u saradnji sa Alcatelom, a za koji tvrde ta je najsigurniji na svetu, prenose mediji.

DTEK 50 je baziran na Alcatelovom modelu Idol 4, pa ima ekran dijagonale 5,2 inča rezolucije 1920×1080 piksela, radi na Snapdragon 617 procesoru, ima 3GB RAM-a, 16GB memorije koja se može proširiti microSD memorijskim karticama, zadnju kameru od 13MP i prednju od 8MP s blicom.

Pokreće ga Android 6.0 Marshmallow, ima bateriju kapaciteta 2.610 mAh koja bi trebalo da izdrži oko 17 sati korišćenja, a DTEK 50 se već sada može poručiti sa stranica BlackBerry-ja za 299 dolara (u SAD-u).

Kao što i samo ime kaže, ovaj uređaj dolazi s BlackBerry-jevim sigurnosnim DTEK softverom koji pruža zaštitu od malwarea i drugih sigurnosnih pretnji, prati ako neko snima fotografije i video-zapise bez znanja vlasnika telefona, kao i ako pristupa kontaktima ili lokaciji telefona… Kao i na prvom BB Androidu Priv modelu, i ovaj uređaj dolazi s opcijom Hub koja korisnicima omogućava pristup svim nepročitanim e-mailovima, porukama, obaveštenjima kalendara i aplikacija, zakazanim obavezama i drugim informacijama.

Iz ove kompanije kažu kako su modifikovali Android s tehnologijom za sigurnost koju su originalno razvili za BB10 platformu, a obećali su i brze sigurnosne nadogradnje ovog uređaja.

https://www.youtube.com/watch?v=DjxjtV7OCV0

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.