Britanci najdepresivniji

Prema rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja, Britanci su najdepresivnija nacija u Evropi. Nalazi su objavljeni u „Psihijatrijskom žurnalu“ („British Journal of Psychiatry“), otkrivajući u kojoj je meri depresija raširena u modernom društvu.

U istraživanju su učestvovali ispitanici iz Britanije, Irske, Španije, Finske i Norveške, pokazavši da su različite nacije depresivne u različitom stepenu. U proseku, U Evropi od depresije pati 7,9% žena i 5,2% muškaraca. Što se tiče Britanije i Irske, taj postotak je mnogo veći, naročito u gradskim sredinama – žene su mnogo „ranjivije“ sa 21% depresivnih, u poređenju sa samo 4,7% pripadnica istog pola koje žive u seoskim sredinama. Što se tiče muškaraca, svaki deseti Britanac i Irac pati od „bolesti savremenog društva“.

Španci i Španjolke su se pokazali najvitalnijim sa samo 2% depresivnih, dok su Skandinavci (Finci i Norvežani) pokazali najveću ujednačenost u rezultatima – tamo nema prevelike razlike između gradskih i seoskih sredina, a procenat, zavisno od regiona, iznosi od 4% do 10%.

  • Lek protiv depresije – nervni stimulator
  • Depresivna planeta sa slabim srcem

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.