U trendu

Čuvajte svoj domen!

U cyber-prostoru je gužva postala skoro nepodnošljiva – smislili ste domen koji vam odgovara, ali je on već zauzet. U redu, šta da se radi. Smišljate „varijaciju na temu“, ali, avaj! I ona je zauzeta. Poprilično iznervirani, registrujete „kilometarski“ domen koji sigurno nije zauzet, ali i koji nije baš upotrebljiv, jer je pretežak za pamćenje.

Svesna ovakvih problema, firma SnapNames.com je pokrenula servis za praćenje zauzetih domena. Možda niste znali, ali svakoga dana oko 10.000 imena postaje ponovo dostupno, jer vlasnici ne žele više da se bave svojim sajtom ili, vrlo često, zaborave da plate za korišćenje domena. SnapNames pažljivo prati adresu za koju ste zainteresovani i, onog trenutka kada istekne krajnji rok za plaćanje, kupuje domen i on postaje vaše vlasništvo.

Pomenuta firma takođe pruža i uslugu praćenja vašeg domena, sprečavajući da dođe do greške kod kompanije-registra i gubitka adrese, čuva vas od eventualne sabotaže od strane upošljenika u vašoj kompaniji ili krađe imena koje je u vašem vlasništvu. Uskoro će SnapNames ponuditi i novu uslugu – kompletnu zaštitu imena vaše kompanije putem registracije i praćenja ne samo vašeg imena, već i domena na nivou država i adresa koje su slične vašoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.