U trendu

Dok konkurencija posustaje – AMD se proširuje

Dok čak i njegovi najveći takmaci, poput Intel-a, posustaju, ometeni famoznim “usporenjem” američke ekonomije, ambiciozni AMD (Advanced Micro Devices) namerava da uloži oko 228 miliona dolara u dalji razvoj svog poslovanja u Singapuru. Ovaj novac će, uglavnom, biti iskorišćen za opremu potrebnu za projektovanje, proizvodnju i testiranje procesora i drugih mikro-uređaja koje AMD proizvodi. Kamen temeljac novog pogona za testiranje i projektovanje u Singapuru, čija će izgradnja stajati oko 170 miliona dolara, položen je početkom marta.

Adjai Marate, predsednik odeljenja za procesore i logistiku ove kompanije, kaže: “Ovim ulaganjem pripremamo laboratorije za testiranje, stručnu radnu snagu i infrastrukturu kako bismo mogli da izađemo u susret zahtevima potražnje”.

Prema rečima Maratea, AMD se, bez obzira na strahovanja od “usporavanja”, koje će, kad-tad, neminovno pogoditi i ovu kompaniju, priprema za budući rast. A da se ne radi o rasipništvu, već o opreznom, racionalnom i brižljivom planiranju poslovne politike uspešne kompanije u ekspanziji, svedoči i činjenica da je singapurska investicija trenutno jedini infrastrukturni objekat koji AMD gradi u regionu.

Zgrada, čije se završavanje očekuje u roku od 18 meseci, trebalo bi da ima sedam spratova i ukupno 320.000 kvadratih metara raspoloživog prostora, od čega će 260.000 biti namenjeno proizvodnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.