U trendu

Elegantan i lep, a jeftin – Sagem 220x

Sagem je asocijacija na jeftine mobilne telefone s uobičajenim funkcijama i monoblok dizajnom skromnog kvaliteta. Ipak, model Sagem my150x pokazao je da se i jeftini mobilni telefoni mogu napraviti s vrlo dopadljivim izgledom. Najnoviji model, Sagem 220x, u još većoj meri potvrđuje tu konstataciju.
Cena novog Sagem-ovog modela je 15 funti (25 evra), što je zaista malo, pa se može reći da je prosto neverovatno šta se u ovom slučaju za tu sumu može dobiti. Pre svega, to je odličan dizajn. Kada bi se ovaj telefon našao u društvu drugih mnogo skupljih modela, teško da bi se moglo zaključiti da se po izgledu razlikuje od ostalih. Dimenzije su mu vrlo male – dužina 107, širina 47, a debljina samo 10 mm.
U tako male dimenzije uklapaju se vrlo tanke baterije, koje obezbeđuju tri sata razgovora i deset dana rada u stand by režimu. Može se reći da je to jedan od najtanjih telefona koji može da ponudi baterije navedenih karakteristika. Dobre karakteristike ovog telefona su i vrlo jednostavan meni za upravljanje opcijama, ugrađene polifone melodije i spikerfon.
Skromnost ovog elegantnog modela ogleda se u podršci za samo dva opsega GSM mreže (900 i 1.800 megaherca). Njegov ekran je CSTN s rezolucijom 128 x 128 piksela i 65.000 boja. Vrlo lep utisak u izgledu ovog telefona ostavlja i zanimljivo pozadinsko svetlo na ekranu i tastaturi. Sam telefon izrađuje se u standardnoj kombinaciji svetle i crne boje, a ponuđena je i specijalna zlatna varijanta ovog modela.
Ostale karakteristike takođe spadaju u skromnije. Njegova cena podrazumeva da telefon nema ugrađenu kameru, memorijsku karticu, Bluetooth tehnologiju i ostale mogućnosti novih, ali daleko skupljih modela. Prema tome, njegov glavni adut je odličan dizajn, pa je idealan za korisnike koji od mobilnog telefona očekuju samo osnovne funkcije. Za tu grupaciju korisnika ovo bi mogao biti odličan novogodišnji ili božićni poklon. Za početak, on će biti dostupan u Velikoj Britaniji, a do kraja godine pojaviće se i u drugim evropskim zemljama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.