U trendu

GM DST Sense – pristojan telefon za dve SIM kartice

GM DST Sense nije nikakav revolucionaran uređaj. Radi sve što i svaki drugi prosečni mobilni telefon, ali se od njih razlikuje po tome što može da ima dve SIM kartice. Izgled mu je dobar. Iako je sav od plastike, izgleda dosta čvrsto zbog hromiranog okvira i "aluminijumskog" poklopca za bateriju. I to ne staje na pogledu, u ruci dobro leži, a nijedan taster nije labav, niti proizvodi čudne zvukove. To je možda zbog toga što je stvarno dobro napravljen, ili zbog toga što nema mnogo tastera. Napred ima dva tastera za pozivanje (za SIM1 i SIM2), back, prekid poziva i centralni taster za prečice. S desne strane su taster za zum (koji funkcioniše samo za snimanje videa) i taster za pokretanje kamere.
Ekran je 3,2-inčni WQVGA i nije ništa posebno. Odrađuje svoj posao, ali je spor i ponekad je izuzetno teško raditi s njim. Virtuelna tastatura ima tako sitna slova da ćete imati poteškoće i pri upotrebi olovke, response rate nije na nivou novih uređaja, ali to nije toliko strašno. GM DST Sense ima 3,2 MP kameru kojom možete slikati i snimati video klipove. Ima nekoliko modova za slikanje (crno-belo, sepija…), i to je sve. Pri fotografisanju ne možete zumirati, što nije slučaj prilikom snimanja videa. Sve svoje snimke možete sačuvati na microSD kartici od maksimalno 2 GB.
Homescreen je jednostavan. Pri samom vrhu ekrana nalaze se informacije o statusu uređaja. Mreža za SIM1, mreža za SIM2, vreme i baterija. Pri dnu imate tastere za meni, telefon, razne prečice i imenik. S bočne strane ekrana nalazi se jedan mali taster, čijim se pritiskom otvara nešto slično sidebar-u, gde se nalaze još neke prečice. Što se tiče menija, dosta je pregledan, sve je prikazano u 3×4 mreži, ali kada uđete u nešto, zna da bude komplikovan za korišćenje, jer za sve morate pritisnuti hiljadu puta da biste nešto podesili.
Dual SIM varijanta radi odlično. Više ne morate da imate dva mobilna telefona za dva broja, ovaj će odraditi posao za oba. Takođe, imate i opciju isključivanja kartica. Tako istovremeno mogu biti uključene obe kartice, ili samo jedna, koju god želite u datom trenutku. Naravno, tu je i avionski mod u kojem su sve kartice isključene. Pored te dobre mogućnosti sa dve kartice, tu je posebna zanimljivost – TV. Da, možete da gledate televiziju. Olovka se pretvara u antenu pomoću koje gledate analognu televiziju. Super stvar kad vam je dosadno i ne znate kako da ubijete vreme. Prijem je odličan, kao i zvuk i slika kada podesite programe.
Ukupan rad telefona je za pohvalu. Pozivi su možda malo lošiji, ali ipak su dovoljno glasni i jasni s obe strane a i mnogo bolji od nekih telefona poznatijih proizvođača. Ima 1.200 mAh Li-Ion bateriju, koja bi trebalo da izdrži 200 sati na čekanju i 240 minuta razgovora. U praksi se ova baterija pokazala izuzetno trajnom, izdržavala je čak pet dana korišćenja (i gledanja TV-a), što je stvarno iznenađujuće dobro i pravo osveženje među mnogobrojnim uređajima s lošom baterijom. Možda GM DST Sense nije ništa neviđeno, ali svakako treba pohvaliti njihovo nastojanje da doprinesu nečim novim. Ukoliko ne patite za najnovijim vrhunskim mobilnim telefonima, a nerviraju vas dva mobilna telefona koje stalno morate da nosite, za nekih 200 evra GM DST Sense će vas poštedeti mnogih muka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar