U trendu

HTC HD mini

Dok se u vremenima sveopšte dominacije operativnog sistema Android iščekuje trenutak kada će se konačno pojaviti sasvim nova Microsoft-ova mobilna platforma, lansiranje na tržište mobilnog telefona koji koristi operativni sistem Windows Mobile 6.5 ne čini se kao previše obećavajući potez. Međutim, HTC je ubrzo posle predstavljanja odličnih modela Legend i Desire svoju ponudu obogatio i jednim takvim telefonom, ostavljajući ipak mogućnost da ga kasnije nadogradi novim operativnim sistemom Windows Series 7. Za one koji iz nekog razloga baš vole Microsoft-ovu mobilnu platformu treba reći odmah na početku: ovo je najbolji telefon koji im se nudi.
Reč je, u stvari, o smanjenom modelu HTC HD2, koji sada nudi prijatnije dimenzije, ali i prepolovljenu rezoluciju ekrana i nešto sporiji Qualcomm-ov procesor od famoznog modela Snapdragon. Ipak, ono što HTC HD mini čini i više nego dostojnim konkurentom starijem (i većem) bratu jeste odlična implementacija HTC-ovog korisničkog interfejsa Sense UI, koji je dosad viđen samo na pominjanim modelima Legend i Desire. Zahvaljujući tome, ovaj telefon odlično koristi mogućnosti multitouch-a na svom kapacitivnom ekranu osetljivom na dodir, a posebno je pohvalno što je u mobilnom Internet Explorer-u podržan i Flash.
Aparat tako omogućuje intuitivno hvatanje veb-stranica kada ih je potrebno zumirati. Ipak, mane koje prate operativni sistem koji je u njega ugrađen nisu, naravno, nestale zbog dobrog korisničkog interfejsa – do nekih elementarnih opcija dolazi se preko veoma čudnih puteva, a nedostaje i dobrih aplikacija za nadogradnju. Srećom, odličnu implementaciju YouTube-a, Facebook-a i Twitter-a za ovaj telefon uradio je HTC.
Jedan veliki nedostatak ovog telefona koji ne zavisi od platforme jeste vidljivost ekrana na direktnoj sunčevoj svetlosti. Kao i kod drugih novijih HTC-ovih mobilnih telefona, ona je izuzetno loša, što uveliko otežava rad. S druge strane, u tamnijim uslovima i u zatvorenim prostorima ekran nudi natprosečno dobar prikaz, vrlo oštar i sa živo prikazanim bojama, što ovaj telefon ipak čini najboljim modelom koji koristi zastareli Microsoft-ov operativni sistem. Cena ovog uređaja je oko 450 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.