Kako da proverite da li vas je neko blokirao na Fejsbuku

Kada vas neko blokira na Fejsbuk, to najčešće može da znači da vaš odnos nije baš najbolji…

Ovo su načini na koje možete proveriti da li vas je neko zaista blokirao.

Koristite pretragu 

Prvo što bi trebalo da uradite je da proverite da li ste blokirani ili ste “samo” bivši prijatelji. Prijatelja pretražite pomoću Fejsbuk pretrage, pa odaberite tab Ljudi (People).

Ako vas je prijatelj blokirao, nećete moći da vidite njegov profil.

Ako vidite profil, kada kliknete na njega, prikazaće vam se samo osnovne informacije o (bivšem) prijatelju, što znači da niste blokirani, već samo “unfrendovani”.

Ako na listi prijatelja vaših zajedničkih Fejsbuk prijatelja ne pronađete tu osobu, postoji šansa da je ta osoba deaktivirala svoj profil.

Proverite stare poruke 

Ako ste se sa tom osobom dopisivali putem Fejsbuk Mesindžera u desktop verziji Fejsbuka otvorite Mesindžer i pronađite “razgovore” sa osobom čiji profil tražite. Ako ste blokirani, profilna fotografija te osobe se neće učitati pa nećete moći da kliknete na njeno ime ili da joj vidite profil. Slanje poruka, najverovatnije, takođe neće funkcionisati.

Ukoliko je osoba samo deaktivirala svoj profil, njeno ime nećete moći ni da pronađete. Umesto njega će pisati samo “Facebook User”.

Da li ste sigurni da ste blokirani? 

Jedini pravi način provere da li vas je neko blokirao je ga pitate, ali to naravno niko ne radi.

Alternativa može da bude da i na drugim društvenim mrežama posetite profile te osobe, pa da i tamo proverite. Ako vas je osoba i tamo blokirala, znači da je nešto krenulo nizbrdo.

Ako želite da je kontaktirate putem druge društvene mreže ne nastupajte direktno, već joj recite da nešto nije u redu sa njenim Fejsbuk profilom. U najgorem slučaju možete da pitate i zajedničkog prijatelja.

Da li treba da brinete? 

Društvene mreže mogu da budu korisna stvar, jer nude pristup ljudima od kojih biste se, sticajem životnih okolosti, jednostavno udaljili. Problem je u tome što one, istovremeno, mogu da postanu problem hraneći njihove najveće strahove.

Vrlo je važno zapamtiti da svako od nas ima nešto što mu se događa u životu, a što zaista ne želi ni sa kim da dijeli. Nešto zbog čega ne želi da bude aktivan na Facebooku. To, međutim, ne mora nužno da znači da vas je ta osoba zaboravila ili da vas aktivno izbjegava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.