U trendu

Kako „prevariti“ video-igre? (Cheats)

Ukoliko vam se do sada dešavalo da se „zaglavite“ na pola puta vaše omiljene igre i da onda odlučite da odustanete od daljeg igranja, ne očajavajte – uvek postoji rešenje. U ovom prilogu ćemo se pozabaviti ovim problemom, odnosno kako zaobići moguće prepreke i igru totalno „potčiniti“ sebi. Sve što vam je potrebno su: veza prema Internetu i malo vremena.

Jedan od glavnih razloga za „varanje“ (cheating) u igrama je „zaglavljivanje“ na određenim, teškim i komplikovanim nivoima igre. Korišćenjem određenih metoda, možete prevazići poteškoće u igrama, ali tada ćete sigurno izgubiti onaj „punokrvni“ ugođaj koji ima igranje bez varanja. Recimo pokretanjem Quake-a u „cheat“ modu, i uključivanjem nevidljivosti igrača (tj. vas), bićete u mogućnosti da vrlo brzo dođete do kraja igre, s tim što se satisfakcija biti bitno umanjena. Cheat metode su najbolje rešenje u slučaju kada ni na koji način ne možete prevazići određene prepreke. Ali, koristite ih umereno. Najbolji način da pronađete odgovarajuće cheat metode, je da iskoristite Internet pretraživače (kao što je i sama Internet Krstarica). Jednostavno, ukucajte naziv igre, za koju želite da pronađete „cheat“ metode, i kliknite za pretraživanje. Na primer, ako tražite metode varanja za igru „Quake 2“, u polje za pretraživanje ukucajte „quake 2 cheats“.

Metode za varanje su vrlo različite, a najčešće se radi o prečicama sa tastature, ili ključnim rečima. Prečice, ili ključne reči se jednostavno ukucaju preko tastature tokom trajanja igre. Izvestan broj igara zahteva malo drugačije „zahvate“. Na primer, avanturistička igra „Discworld“ zahteva drugačiji način „varanja“ – tzv. „walkthroughs“ (prolaze). Jedna od dobrih lokacija, koje nude vodiče, solucije i „cheat“ metode, je: www.strategyplanet.com. Ovde ćete pronaći i veliki broj linkova ka sajtovima obožavaoca pojednih igra (fan-sites), koji su često jako dobar izvor dodatnih informacija. Kada naiđete na neki dobar „cheat“ sajt, dobro bi bilo da ga snimite na vaš hard disk, pa da ga kasnije detaljno pregledate kada niste online. Da bi snimili te web stranice uradite sledeće:

  • U vašem web čitaču, izaberite padajući meni „File> Save As“
  • Kreirajte na disku poseban folder, gde ćete smeštati ovakve stranice. Stranici dodelite neki asocijativni naziv.
  • Snimite stranicu sa „Save“.

Još jedan dobar način za pronalaženje saveta i uputstava u vezi igra predstavljaju web forumi. Forumi su inače javne „oglasne table“, gde ljudi međusobno razmenjuju mišljenja slanjem poruka koje su svima dostupne. Pa tako, ako se „zaglavite“ u nekoj igri i ne znate kako da nastavite dalje, jedno od rešenja je i slanje poruke-upita na neki od foruma. Forumi su takođe i odlična mesta gde možete da sa ostalim korisnicima podelite svoja lična saznanja. Jedan od dobrih igračkih sajtova, koji nudi i formu je: www.cheats.net

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.