U trendu

Kevin Mitnik prodao svoje laptope

Najpoznatiji svetski haker, Kevin Mitnik (Kevin Mitnick), koji je odrobijao skoro pet godina zbog svojih aktivnosti, prodao je dva laptopa koje mu je vratio FBI. Upravo na njima je izveo neke od svojih legendarnih akcija koje su mu, pored zatvorske kazne, donele i još četiri godine zabrane korišćenja Interneta.

Kevin je iz zatvora izašao u januaru 2000. godine, a uslovna kazna isteći će u januaru 2004. godine; dotad će Kevin voditi svoju radio emisiju i firmu Defensive Thinking, čiji je cilj obrazovanje zaposlenih u kompanijama koje žele da izbegnu sigurnosne probleme i napade hakera. U međuvremenu, Kevin se bori protiv odluke suda o zabrani korišćenja Mreže, pa mu je potreban i dodatni novac; zato je i počeo sa prodajom ličnih stvari na Internet aukcijama.

Pošto sâm ne može da rukovodi prodajom, sve u vezi sa njom obavljaju njegovi prijatelji. Prvo što je ponudio bili su njegov mobilni telefon i zatvorska identifikaciona kartica, da bi ovih dana prodao dva laptopa koje je zaplenio FBI, i koji su bili „zarobljeni“ do juna ove godine.

Reč je o dva Tošibina modela, od koji je onaj sa procesorom 486DX i operativnim sistemom Windows 95 prodat za 9.200 dolara, a drugi, sa procesorom Intel 486SX i operativnim sistemom Windows 3.1.1, za 6.000 dolara. Oba modela su potpisana, a kupci će dobiti i originalne dokumente koji svedoče o policijskoj zapleni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.