Lapkorder

Kovanica „lapkorder“ mogla bi da bude naziv za novi hibridni uređaj koji je tržištu ponudila kompanija Sony. Vaio GT3/K je spoj laptopa i digitalne kamere, a namenjen je onima koji koriste digitalnu kameru, ali ne mogu da dočekaju da se vrate kući i priključe je na kompjuter kako bi snimljeni materijal pažljivije pogledali i montirali ga. Ovakav sistem je, pre svega, koristan profesionalcima, koji mogu da na licu mesta pripreme snimak za upotrebu (npr, emitovanje).

Vaio GT3/K čine Transmeta procesor, čija je brzina 600 Mhz, grafička kartica ATI Rage Mobility-M1 sa osam megabajta memorije, radna memorija od 256 Mb, disk kapaciteta 30 Gb i ekran koji može da se okreće u svim pravcima. Kamera je standardna, sa CCD čipom i rezolucijom od 680.000 tačaka. Uređaj je opremljen priključcima za FireWire, USB, mini-VGA, NTSC, Memory Stick i druge uređaje. Kapacitet baterije iznosi impresivnih 17 sati neprekidnog rada.

Proizvod nije namenjen širokom tržištu, pa se zato i proizvodi u ograničenim količinama. Osnovna konfiguracija košta 2.299 dolara, a uz doplatu je moguće dobiti veću radnu memoriju, disk od 40 Gb, bateriju koja duže traje itd.

Više informacija na stranici:

  • Sony Vaio GT3/K

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.