U trendu

„Met Mobile Challenge 2016“ za srednjoškolce

Majkrosoft Srbija, Univerzitet Metropolitan i studentska organizacija MetLab pozvali su danas sve zainteresovane učenike srednjih škola da se do prvog februara ove godine prijave na takmičenje Met Mobile Challenge 2016.

Takmičenje će, kao i prethodne dve godine biti održano tokom februara i marta, a zainteresovani srednjoškolci će moći da odaberu jednu od dve lokacije, u Beogradu ili Nišu, na kojima se organizuje izazov, saopsteno je iz kompanije Majkrosoft. Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa Met Mobile izazovom jeste činjenica da ne zahteva od takmičara programersko znanje.

Naime, suština i fokus ovog takmičenja je da đaci kroz svoju kreativnost, veštine rešavanja problema i uz korišćenje savremenih tehnologija, realizuju svoje ideje koje će definisati na startu izazova.

Tokom perioda trajanja takmičenja učesnici će imati priliku da nauče korisne veštine i usavrše upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija, neophodnih za učenje i rad u savremenom svetu.

Najkreativnije i najbolje realizacije ideja do kojih se bude došlo tokom Met Mobile Challenge takmičenja, biće vredno nagrađene od strane organizatora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar