U trendu

Mobilni masažer

Verovatno ste čuli za mnoge kombinacije haj-tek uređaja s raznovrsnim funkcijama. Posebno su mobilni telefoni inspirativni za ugradnju i dodavanje različitih funkcija. Ipak, sigurno vam ne može pasti na pamet (ukoliko to niste već negde pročitali) da mobilni telefon može dobiti i ulogu pravog pravcatog masažera. Upravo takva otkačena ideja realizovana je i ponuđena u britanskoj on-line prodavnici Phone – Not Phone.
Uređaj koji se može pohvaliti ovom neobičnom funkcijom naziva se, kao što bi se i moglo očekivati, M:ssage. Ima oblik malog drvenog masažera i dimenzije koje odgovaraju prosečnoj veličini mobilnog telefona. Na prvi pogled njegov izgled se nikako ne može povezati s mobilnim telefonom, ali ovaj uređaj u sebi zaista ima ugrađenu SIM karticu i jedinstven pretplatnički broj mobilne mreže. Kao i kod svih ostalih mobilnih telefona tu je LCD ekran, mada su njegove dimenzije znatno manje nego kod pravih mobilnih telefona.
Reč „pravih“ upotrebili smo s razlogom. Naime, ovaj telefon ne podržava osnovnu funkciju koja se od mobilnog telefona očekuje – razgovor putem mobilne mreže. Njegova SIM kartica i pretplatnički broj namenjeni su isključivo slanju SMS poruka. U ovom slučaju poruke su vrlo intimne prirode. One omogućavaju da se vlasniku (možda još češće vlasnici) ovog mobilnog telefona naruči masaža. Iskreno rečeno, dodir može biti mnogo rečitiji od izgovorenih ili napisanih reči, pa ovo i nije loša ideja za izražavanje emocije.
M:ssage ima u sebi ugrađene dve glave za masažu, a aktivira se i radi na električnu energiju. Te dve glave mogu se kretati na različite načine, u skladu s različitim programima, tako da se slanjem određene SMS poruke bira program koji će se aktivirati. Na ovaj način je proizvođač uređaja i odgovarajućeg softvera osmislio efikasan način da svoje proizvode ponudi (i naplati) preko mobilnih mreža.
Ovaj neobični proizvod može se kupiti po ceni od 300 funti, pri čemu se naknadno plaća svako korišćenje programa za masažu (50 penija). Postoji i druga varijanta nabavke – kroz pretplatnički ugovor s distributerom. U tom slučaju mesečno se plaća 25 funti, što podrazumeva isporuku uređaja i 250 besplatnih masaža mesečno. Ako već niste u prilici da to uradite uživo, masirajte voljenu osobu putem mobilne mreže. Bolja varijanta nego da to radi neko drugi umesto vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.