U trendu

MSI Wind Top AE2020

Procesor sa dva jezgra koji kuca u srcu ovog all-in-one računara potiče iz sveta prenosnih računara. Intel Pentium T4300 radnog takta 2,10 GHz uparen je sa 3 GB radne memorije i, razumljivo, 32-bitnim operativnim sistemom Windows 7 Home Premium. Kad pomenemo disk od 320 GB, gigabitni žični i 802.11n WLAN i veb-kameru smeštenu na vrhu ekrana, čini se da opisujemo neki tipični prenosni računar s početka ponude. Ovo nije loša stvar u odnosu na pređašnje računare iz serije WindTop, koji su zasnovani na procesorima Intel Atom; već i dosad navedeno čini rad na MSI Wind Top AE2020 daleko prijatnijim.
Međutim, u paru sa sasvim osrednjim ekranom dijagonale 20 inča i rezolucije 1.600×900 za grafičku podršku je zadužena Nvidia-ina platforma ION – HD akceleracija, pa je igranje starijih igara sa smanjenim podešavanjima znatno bolja varijanta od nekog jeftinog integrisanog rešenja. Sam ekran smešten je u ne posebno ekstravagantno kućište s dodatnim providnim plastičnim okvirom i aplikacijama koje glume "kožu". Među uobičajenim USB i Ethenret portovima nalazi se i veoma koristan eSATA konektor. Naravno, uz računar ćete dobiti i malu tastaturu i miša, oba su USB varijante i tek zadovoljavajućeg kvaliteta. Stisnuta tastatura i ne baš robustan miš biće dovoljni samo za prvu ruku, a ako ih, na primer, vaše dete uništi u kratkom roku, sigurno nećete žaliti za njima.
Već smo prigovorili na račun ekranskog prikaza. Pored toga, kvalitet prikaza opada na račun sloja osetljivog na dodir koji se nalazi ispred LCD panela, a ni same touchscreen mogućnosti nisu posebno dobro iskorišćene. Naime, MSI-jev dodatni ekranski interfejs ne omogućava vam ništa više osim običnog pokretanja aplikacija, kao što su brauzer, digitron i slično. Koliko ovo ima smisla i koliko je korisnije od običnog duplog klika na desktopu ili pokretanja iz Start menija prosudite sami. Nekoliko igrica za decu koje koriste touchscreen mogućnosti po principu povezivanja slike i pojma ostavljaju utisak da su sklepane na brzinu.
Srećom, touchscreen mogućnosti operativnog sistema Windows 7 spasavaju upotrebljivost ovog računara. Uz malo više navikavanja na način korišćenja i registraciju dodira na ekranu, MSI Wind Top AE2020 možete koristiti za surfovanje i slične aktivnosti. Prepoznavanje rukopisa ili pisanje beleški već su problematičniji, zbog relativno nepreciznog očitavanja dodira, ma koliko puta uradili kalibraciju senzora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar