Nokia 7700: nije telefon, već multimedijalni uređaj

Mnogi su bili zbunjeni na predstavljanju modela 7700, održanom nedavno u Nici, u Francuskoj, na godišnjoj konferenciji koju organizuje kompanija Nokia. Nokia 7700 nije telefon (ili, preciznije rečeno, nije samo to), već multimedijalni uređaj, istakli su predstavnici najvećeg proizvođača mobilnih telefona. Zato je i na prezentaciji bilo najmanje reči o telefoniranju, a najviše o surfovanju, multimedijalnim porukama i ekranu osetljivom na dodir.

Prvo što upada u oči jeste neobičan oblik i veliki ekran na kome se nalaze ikone kojima se aktiviraju brojne mogućnosti vezane za telefoniranje, slanje poruka, slušanje radija, snimanje i pregledanje slika i video-zapisa. Tu su i prečice koje vode do lokacija na Internetu, između ostalih i do sajta kompanije. Naravno, moguće je staviti svoje ikone i svoje prečice na način kako to korisnik zamisli. Opcije se aktiviraju olovkom koja je deo uređaja, a koja može da se koristi i za pisanje, jer Nokia 7700 poseduje softver za prepoznavanje rukopisa.

Model je opravdano nazvan multimedijalnim uređajem, jer je u njega ugrađena kamera, FM radio, audio i video plejer. Ikona koja nosi naziv „Movie Channel“ omogućuje preuzimanje i pregledanje filmskih trejlera koji se obnavljaju jednom nedeljno. Novitet je i aplikacija Visual Radio, koja kombinuje zvuk radija i vizuelne sadržaje koji se preuzimaju sa mreže, poput tekstova, slika ili interaktivnih animacija. Na ovaj model može da se priključi i uređaj Nokia Streamer, prvi prijemnik za prenosive uređaje koji omogućuje primanje televizijskog programa zasnovanog na IP protokolu.

Korisna adresa:

  • Nokia 7700

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.