Nokia 8890 – trenutno najbolji

Čitava Nokia 88** serija je mnogo varirala od modela do modela, i sve više privlačila pažnju korisnika. Velike razlike u izgledu telefona kao i da nema, ali kada se dublje zagledamo i počnemo istraživanje na videlo će izaći i ne tako male promene napretka 88** serijala…

Na prvi pogled: Ekstremno sitna, precizna i koncizna građa je ono šta odlikuje ovaj model. Jako male dimenzije čine ga pravim čudom: 100 x 44 x 18 mm, a težina je sasvim u skladu sa time i iznosi svega 91 gram. Lak za nošenje u džepu, još lakši za torbicu, 8890 naprosto nema mesto na kome se ne bi udobno smestio. Mat-siva boja, koja dolazi fabrički u toj boji, daje telefonu jednu određenu dozu ozbiljnosti čime je ciljana još jedna grupa korisnika – stariji i poslovni ljudi koji od telefona ne traže „šarene laže“. Dugmići su, obzirom na veličinu, jako dobro koordinirani i sjajno reaguju na dodir. Vratanca su aktivna, skroluju se po vertikalnoj liniji, a reaguju takođe i na dugmence koje ih momentalno spušta uz atraktivan zvuk. Displej je svetleće plavičast, iluminativan. Za dizajn 5(5) zvezdica.

Hardverska oprema: Litijum jonski akumulator je prilično dobro osposobljen ako računamo neverovatnu veličinu telefona. Vreme za priču svakako nije za pohvalu, jer iznosi svega oko 120-200 minuta, a stanje pripravnosti drži oko 150 sati. Memorijska kartica prisutna kao i u svim 88** modelima i prima 250 imena, oko 50 kalendarskih podsetnika, i 20 poruka. Interni modem je takođe tu, i može se ići do brzine od 9,6 kbit/s, a infracrveni port to sve može povećati ukoliko je u blizini kompatibilan lap top ili sličan modem veće brzine. Mikrofon i nije neke velike snage ali zato slušalice imaju sve kvalitete, pa i u najvećoj buci moći ćete apsolutno sve da čujete šta se dešava sa druge strane žice.

Funkcije: Kao i svaka Nokia, i 8890, ima mnoštvo sjajnih opcija gde su najbitnije način i lakoća pristupa. Meni standardni „a la Nokia“, sa brzim prečicama do imenika, poruka, i još nekih bitnih opcija. Uključene su slikovne poruke, kao i mogućnost primanja do 5 melodija sa tuđeg telefona. Prisutan je i poziv na glas koji jako dobro reaguje ukoliko se recimo ne nalazite u gradskom prevozu, i primarno je kreiran za tiha okruženja. Na displeju možete pratiti sadržaj na čak 23 jezika uz mogućnost proširenja na 30!

Posebnosti: Kod ovog telefona ne vredi da se izdvaja bilo što posebno jer on sam kao celina čini jedan od najboljih, ako ne i najbolji, telefon sadašnjice. Ispunio je sve uslove, počevši od dizajna do opcija na najvišem mogućem nivou, i upravo je zbog toga i toliko tražen. Momentalna cena je negde oko 1.000 DEM sa porezom.

Opšti utisak: Ako ste u finansijskoj mogućnosti obavezno nabavite ovaj model. Sve preporuke za 8890!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.