Nova verzija pcAnywhere

Specijalista za bezbednost kompjutera, kompanija Symantec, objavila je novu verziju svog programa pcAnywhere, verzija 10.

pcAnywhere se koristi za pristup računaru sa neke druge lokacije. Mogu ga koristiti administratori za pristup serverima i ostalim računarima u okviru mreže, bilo putem intraneta ili Interneta. Softver omogućava administratoru da se uloguje, identifikuje i reši problem. Takođe, program može biti veoma koristan za kompanije koje imaju kancelarije na više lokacija, za one koji dosta putuju a svuda koriste računar, kao i za help-deskove kompjuterskih kompanija koje tako lakše mogu da pomognu korisniku.

Glavna poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju odnose se na bolje sigurnosne funkcije i brži transfer podataka. Dodat je “vizard” za enkriptovanje, nove opcije za potvrdu autentičnosti i funkcije koje zahtevaju lozinku.

U Symantec-u su mislili i na evropske korisnike, tako da je podržan i ISDN, čime se – korišćenjem dvosmerne komunikacije – znatno povećava brzina transfera. Za krajnjeg korisnika performanse su od ključnog značaja, smatraju u kompaniji, tako da je cilj postići brzinu udaljenog pristupa što bližu realnom vremenu.

Nova Packager aplikacija u okviru programa omogućava prilagođavanje instalacionih paketa – administrator kreira instalacione setove koji krajnjem korisniku olakšavaju instalaciju softvera (na primer, izostavljanjem nepotrebnih protokola ili aplikacija).

Cena programa u Americi je 179 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.