U trendu

Novi Olympus-ov model digitalnog fotoaparata

Olympus je nedavno predstavio svoj novi model digitalnog fotoaparata, C-3020 ZOOM, projektovan tako da u optimalnoj srazmeri zadovolji i optičke i digitalne kriterijume. Kućište je dizajnirano ergonomski, što pored udobnosti, aparatu daje i fancy izgled, čemu dodatno doprinosi i prednja aluminijumska maska. Najveća moguća rezolucija prikaza slike je 3,2 miliona tačaka. Korišćenjem optičkog zuma moguće je postići uvećanje do 3 puta, ali se digitalnim putem ukupni koeficijent uvećanja može dovesti i do 7,5.

Aparat se isporučuje sa pet predefinisanih načina prikaza fotografije: portrait, sport, landscape, night scene i motion picture. Precizan sistem merenja kojim ovaj uređaj raspolaže omogućuje korisniku postizanje najveće moguće jasnoće slike, odlično određenu ekspoziciju i optimalan odnos boja bez naročitog predznanja ili mnogo vežbe. Naravno, fokus i ekspozicija, mogu se podesiti i ručno, ali će manje iskusni uživati u blagodetima ugrađenog Electro Selective Pattern (ESP) sistema. Za različite prilike, postoji 7 različitih tipova dodatnog osvetljenja, odnosno Flash modova, dok se razlike u živosti boja mogu postići pomoću četiri raspoloživa moda koja nudi intelligent Electro Selective Pattern (iESP).

Od posebnih opcija, prisutni su optimizovano snimanje crno-belih fotografija, snimanje u seriji, ali i blackboard i whiteboard mod, idealni za kvalitetno snimanje teksta. Korišćenje aparata je lako i svodi se na odabir opcija ili putem dugmadi na samom aparatu ili putem grafičkog okruženja koje se prikazuje na LCD displeju. Uz fotoaparat se isporučuje i memorijska kartica kapaciteta do 16 MB, čime se omogućuje snimanje do 38 sekundi digitalnog video zapisa u QuickTime formatu.

Olympus-ovo novo čedo se sa računarom povezuje pomoću USB sučelja, a zahvaljujući USB AutoConnect softveru prikazuje se kao dodatna jedinica spoljašnje memorije ili na samoj radnoj površini ili u okviru Windows Explorer-a, odnosno My Computer sekcije. Aparat je za sada kompatibilan sa Windows-om 98 i svim Microsoft-ovim operativnim sistemima novijim od njega, kao i sa Mac OS-om 9.0 ili novijim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.