Novo iz Sony Ericsson-a za kraj godine

Sony Ericsson je predstavio svoje nove modele mobilnih telefona koji se očekuju na tržištu krajem godine, to jest u četvrtom kvartalu 2008. Među predstavljenim modelima najvažniji je onaj s oznakom C905 – najnoviji predstavnik Cybershot linije proizvoda. U trenutku kada počne prodaja, to će biti Sony Ericsson s najjačim digitalnim fotoaparatom u ponudi, kojim možete napraviti fotografije rezolucije 8 megapiksela.
Naravno, podrazumeva se da je u takav fotoaparat ugrađen ksenonski blic, a telefon ima i druge zanimljive karakteristike, kao što su inteligentni kontrast, detekcija lica s autofokusom i A-GPS, pa će vaše uspomene ostati sačuvane baš kao da je u akciji bio profesionalni fotograf. Telefon je opremljen i Sony Ericsson standardnim softverom za naknadnu obradu fotografija. Ugrađeni A-GPS kod modela C905 spaja funkcije kao što su navigacija i geotaging (geottaing) fotografije – dodeljivanje tačnih koordinata mesta gde su fotografije napravljene. Dobrodošao dodatak ovom mobilnom telefonu je i WiFi adapter, koji će korisnicima omogućiti spajanje na Internet i putem Hot Spot-a, a ne samo mobilnih mreža.
Za mlađe korisnike i sve ljubitelje akcije vrlo je zanimljiv model F305 mobilnog telefona, s ugrađenom tehnologijom Motion Gaming, koji koristi senzore za pokret u mobilnom igranju. Pored horizontalnog položaja za igranje igrica i za to namenjenih tastera, F305 omogućava korisniku da kontroliše akciju korišćenjem napredne tehnologije detekcije pokreta. Pomeranjem telefona upravlja se igrama kao što su pecanje ili kuglanje. F305 je slajder mobilni telefon druge generacije koji je opremljen ekranom od 2 inča, rezolucije 176 x 220 piksela; ima ugrađene stereo zvučnike, fotoaparat od 2 megapiksela, a dodata je i baterija Power Pack CPP-100.
I treći predstavljeni uređaj spada u drugu generaciju, a radi se o modelu S302. Ovo "S" u njegovom imenu označava Snapshot; u gami Sony Ericsson-ovih proizvoda S modeli su foto mobilni telefoni klase niže nego Cybershot. U S302 ugrađen je fotoaparat rezolucije 2 megapiksela, ali i softver za naknadnu obradu i poboljšavanje fotografija. Na začelju kolone predstavljenih uređaja nalaze se modeli J132 i K330, mobilni telefoni niže klase i iste takve cene. Model J132 namenjen je prvenstveno razgovaranju i razmeni SMS poruka, dok model K330 ima i mogućnost prenosa podataka putem GPRS-a, dakle, može da šalje i prima MMS poruke.
Pored ovih modela mobilnih telefona, treba svakako pomenuti i model Cybershot C702, koji je imao svoju svetsku premijeru u februaru 2008, a u prodaji širom sveta pojaviće se ovog leta. Ovaj model dizajniran je za individualce koji traže telefon koji će ići u korak s njihovim aktivnim stilom života. Činjenica da je telefon otporan na vlagu i prašinu omogućiće im da još više fotografišu, na još više mesta nego ikada pre. Okidač fotoaparata i aktivni poklopac objektiva posebno su oblikovani i smešteni tako da možete da stabilizujete fotoaparat od 3,2 megapiksela i zabeležite trenutak koristeći se samo jednom rukom za fotografisanje, što je savršeno za aktivan stil života.
U telefon je ugrađen GPS i postoji mogućnost povezivanja lokacije na kojoj fotografišete s fotografijama koje su na njoj snimljene, što zaista dodaje novu dimenziju fotografisanju i upravljanju fotografijama. Kada snimate fotografije, informacije o mestu na kome se nalazite automatski im se dodeljuju. Tako uvek možete da delite svoje najbolje trenutke s prijateljima i porodicom prema mestu na kome su fotografije nastale, ili jednostavno možete sortirati snimke u svojoj galeriji fotografija na računaru ili na internetu. Ako ste se izgubili na putu, Google mape za mobilne uređaje pokazaće vam gde se nalazite i odvesti vas tamo gde želite da stignete, omogućavajući vam da putujete opušteno i bez nervoze. Koristite GPS da označite svoju trenutnu lokaciju, a zatim sledite glasovna uputstva koja vas vode do željene destinacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.