U trendu

Outlook – Zakazivanje sastanaka (III deo – Praćenje i otkazivanje sastanka)

Kada e-mail o pozivu na sastanak pristigne pozvanima, mogu da izaberu između tri mogućnosti kada odgovaraju na poziv:

  • Accept – prihvatanje poziva
  • Tentative – pokušaj prisustvovanja sastanku
  • Decline – odbijanje poziva

Vi kao pozivalac, kada budete počeli da primate odgovore od pozvanih, Outlook će za vas automatski ispratiti sve odgovore na vaš poziv.

  1. Pređite na folder Sent i pronađite originalni e-mail kojim ste zakazali sastanak. Dvostruko kliknite da biste e-mail otvorili u sopstvenom prozoru, jer ako poruku pregledate u Preview modu, nećete videti odgovarajuće kartice.
  2. Pređite na karticu Attendee Availability, kao na slici, kako biste videli rezultate pristiglih odgovora. Zapazite da možete dodati pozvane na sastanak u ovaj prozor jednostavnim ukucavanjem imena ili korišćenjem dugmeta Invite Others. Takođe, odavde možete ponovo proveriti kalendare pozvanih da biste videli njihovo slobodno vreme, biranjem polja Show attendee status.

Najlakši način da otkažete sastanak koji ste zakazali je da jednostavno izbrišete unos iz vašeg kalendara. Kada odlučite da izbrišete sastanak, Outlook će prepoznati da se radi o otkazu i upitaće vas da li želite da pošaljete e-mail o otkazu sastanka pozvanima. Kada izaberete da pošaljete otkaznu poruku, Outlook će prikazati „otkazni“ e-mail adresiran na sve pozvane i omogućiće vam da iz ovog prozora pošaljete poruku. Kada otkazna poruka pristigne pozvanima, oni vrlo lako mogu da naprave ispravku u vlastitim kalendarima klikom na dugme, obezbeđenom u prozoru e-mail-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.