U trendu

Peking uspostavlja inovativni centar za humanoidne robote

Inovacioni centar za humanoidne robote osnovan je u kineskoj prestonici kako bi se ubrzala nabavka tehnologije i industrijalizacija humanoidnih robota.

Kompaniju za inovativni centar za humanoidne robote u Pekingu, zvanično registrovanu u oblasti ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, zajednički su izgradila preduzeća koja proizvode kompletne robote, osnovne komponente i velike modele robota, prenela je Sinhua.

Centar će graditi i hardverske i softverske matične platforme i fokusiraće se na rešavanje ključnih problema koje treba hitno rešiti u industriji, kao što su sistem kontrole rada i otvorenog koda (OS).

„Peking ima nacionalnu platformu za inspekciju i testiranje robota i nacionalni tehnički komitet za standardizaciju robota, a uskoro će osnovati i fond za razvoj industrije robota u Pekingu. Takođe gradi zajednički centar za obradu koji služi za obradu i proizvodnju robota“, rekao je Su Guobin, zamenik šefa pekinškog Opštinskog ureda za privredu i informacione tehnologije.

Kina će nastojati da uspostavi preliminarni sistem inovacija za humanoidne robote, sa brojnim malim i srednjim preduzećima koja su specijalizovana za tržište humanoidnih robota i imaju najsavremenije tehnologije, kao i dve do tri kompanije humanoidnih robota sa globalnim uticajem do 2025 , navodi se u  smernicama Ministarstva industrije i informacionih tehnologija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar