Plavi Nintendo

U ogromnoj ponudi hardverskih i softverskih proizvoda u industriji video-igara u svetu kompanija Nintendo zauzima posebno mesto. Od 1983. godine, kada je ova poznata kompanija (Kjoto, Japan) napravila svoj prvi kućni uređaj za video-igre, prodato je više od 1,9 milijardi njenih video-igara i više od 336 miliona hardverskih komponenata. Tako su nastale i legendarne igre kao što su Mario i Donkey Kong, a lansirani su i popularni likovi kao što su Metroid, Zelda i Pokemon.

Odeljenje ove kompanije u Severnoj Americi (Nintendo of America) nalazi se u Redmondu (država Vašington). Na prostoru Severne Amerike ova kompanija prodala je dva miliona primeraka poslednje verzije ove igračke konzole – Nintendo DS, u prepoznatljivoj kombinaciji srebrne i crne boje (Titanium). Taj uspeh trebalo je obeležiti na neki način. Kompanija je odlučila da to bude ostvareno efektnim izdanjem nove serije Nintenda DS u neobičnoj svetloplavoj boji.

Specijalno plavo izdanje Nintenda DS nosi naziv Nintendo Electric Blue DS. Po karakteristikama i performansama, kao i ceni, potpuno je ista kao i prethodna varijanta Nintenda DS, a na tržištu bi trebalo da se pojavi tokom juna ove godine. Međutim, to nije jedino iznenađenje koje ova poznata kompanija priprema svojim korisnicima. Svoju ponudu ona će obogatiti i novim video-igrama. Za 13. jun najavljena je igra Kirby, dok bi 27. juna trebalo da startuje nova „puzzle“ igra – Meteos.

Te dve nove igre, ali i mnogi drugi noviteti koji će se pojaviti iz Nintenda, znatno će unaprediti kvalitet njihovih igara. One će imati vrlo zanimljivu mogućnost upravljanja pomoću touch screen opcije. To znači da će se kretanjem likova na ekranu upravljati dodirom – korisnik će dodirivanjem njegove površine crtati po ekranu put kojim će se likovi kretati. Naprednije mogućnosti ostvariće se i konzolama sa dva ekrana, prepoznavanjem govora (glasovno upravljanje) i bežičnim igranjem. To su zaista vredni argumenti koji će učvrstiti poziciju Nintenda na tržištu video-igara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.