Policija zaustavila Guglovo vozilo zbog spore vožnje

Policajac u Kaliforniji zaustavio je vozilo, ali nije mogao da napiše kaznu pošto nije bilo vozača-u pitanju je bilo Guglovo (Google) samonavodeće vozilo.

Policija mesta Mauntin Vju, gde je sedište Gugla i gde ta kompanija ispituje svoje automobile bez vozača, saopštila je da je policajac primetio da se vozilo kreće sporo brzinom od 24 milja na sat (38 kilometara na sat) u zoni od 35 milja na sata.

Iako je policajac shvatio da je reč o Guglovom autonomnom vozilu, on je zaustavio vozilo i kontaktirao osobu za volanom, pošto kalifornijski zakon nalaže da i u takvim automobilima neko mora biti na mestu vozača, iako ne kontroliše kretanje.

Gugl je na blogu odgovorio da vozilo nije dobilo kaznu. “Prespora vožnja? Ali ni ljudi se ne zaustavljaju često zbog toga”, navela je tehnološka kompanija. 
 
Policija u Mauntin Vjuu navodi da se redovno sastaje s predstavnicima Gugla kako bi se osigurao bezbedan rad samonavodećih vozila. Takva vozila, koja se ispituju na kalifornijskim putevima, prema podacima Gugla, u proteklih šest godina imala su 11 manjih incidenata.

Kalifornijska policija navodi da je u većini udesa kriv bio vozač drugog vozila.

(Beta)

Ostavite komentar