U trendu

PowerPoint – Animiranje teksta i objekata

Uz MS PowerPoint dolazi dosta ugrađenih efekata animacije i zvučnih efekata. Dodavanje ovakvih efekata u vašu prezentaciju je veoma lako, a dobićete prezentacije koje su mnogo efektnijeg i profesionalnijeg izgleda. Da bi uopšte primenili neko od efekata pređite u „Normal“ prikaz u Powerpoint-u.

  1. Izaberite tekst ili objekat koji želite da animirate.
  2. Sa padajućeg menija izaberite „Slide Show -> Custom Animation…“, otvoriće vam se dijalog prozor.
  3. Pređite na karticu „Efects“, (ukoliko animirate grafikon pređite na „Chart Effects“).
  4. U okviru sekcije „Check to animate slide objects“, klikom na polje za potvrdu birate koji objekat ćete da animirate.
  5. U okviru sekcije „Entry animation and sound“, izaberite opcije koje hoćete (za tekst je vezana i opcija “ Introduce text „).
  6. Ponovite korake 4 i 5 za svaki objekat koji želite da animirate
  7. Pređite na karticu „Order and Timing“, ukoliko animirate više objekata ovde podešavate redosled pojavljivanja i vreme.
  8. U okviru polja „Animation Order“ birate redosled, a u okviru sekcije „Start animation“ birate da li će se animacije izvršavati na klik miša (On mouse click) ili automatski u vremenskim razmacima (izraženo u sekunadama).
  9. Kada ste sve podesili kliknite na „OK“ i vratićete se u „Normal“ prikaz.

Pritiskom na funkcijski taster „F5“ pokrenućete prezentaciju u Full screen modu. Najbrži način da napravite neku animaciju je da selektujete neki objekt (koji želite da animirate), izaberte meni „Slide Show“, dođete pokazivačem miša iznad opcije „Preset Animation“ i pojaviće vam se podopcije koje predstavljaju podešene i pripremljene animacione efekte. Jednostavno kliknite na bilo koju opciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.