Puma mobilni telefon

Puma i Sagem razvili su estetski doteran smartphone koji je svojim funkcijama prilagođen onima koji se bave sportom i dosta vremena provode na otvorenom. Hardverski, Puma Phone ima solidnu opremu, već standardnu kod današnjih "pametnih telefona". Tu su 2,8-inčni kapacitivni touchscreen QVGA rezolucije, 3,2-megapikselna kamera sa LED blicem, GPS, digitalni kompas, 3G i Bluetooth, kao i FM radio. Dizajnerski, hardver i softver skrivaju i nekoliko praktičnih rešenja, kao što su neke zanimljive aplikacije i solarni panel koji služi za punjenje uređaja.
Na zadnjoj strani uređaja integrisan je solarni panel, koji može da posluži za punjenje telefona, a dolazi s posebnim Puminim operativnim sistemom s veoma estetski doteranim korisničkim interfejsom. Aplikacije kao što su pedometar, kompas, geotaging (geotagging) i različite GPS funkcije prilagođene su trkačima, vozačima bicikala i ostalim sportistima, ali tu su i mogućnost surfovanja Internetom, obavljanje video poziva (VGA kamera na prednjem delu uređaja), slušanja muzike i slično.
Uređaj omogućuje instaliranje dodatnih aplikacija, razmenu sadržaja s drugim korisnicima i još mnogo drugih mogućnosti. Prodaja mobilnog telefona Puma Phone u Evropi krenula je početkom aprila 2010. godine, a cena je niža od 400 evra za sam uređaj (preko Puma online prodavnice), bez obaveze ugovora s nekim od operatera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.