U trendu

Samsungov telefon budućnosti mogao bi da se otključa iz vašeg – dlana!

Već danas telefone možemo da otključamo jednostavnim skeniranjem prsta, ali Samsung želi da uposli i naše dlanove kao alat uz koji ćemo biti još sigurniji kod surfovanja i zaboravljenih lozinki.

Naime, naš dlan i njegove jedinstvene linije mogle bi da čuvaju naše lozinke. Ako zaboravimo lozinku, moramo da se oslonimo na pomoćna pitanja kako bi ušli u mail, ali i to nije sasvim sigurno rešenje jer neko može da pogodi naše odgovore. Korejski div nedavno je patentirao sisitem u kom bi usmerili kameru telefona prema dlanu, a nakon što prepozna linije dlana, prikazao bi nam neke delove lozinke kako bi se lakše setili ostatka – ali ne dovoljno za nekog hakera.

Kako se radi o patentu, nije sigurno hoće li ovakav sisitem završiti uskoro u nekom telefonu, međutim radi se o jednostavnom konceptu koji bi mogao da bude od velike pomoći. Uz razne tehničke varijacije, ovo bi se moglo iskoristiti i kao metoda prijave u razne servise, posebno ako se upari i sa dubinskim skeniranjem da  se ne može prelako prevariti, prenosi CNET.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar