Siemens CF62

Sredinom februara kompanija Siemens predstavila je telefon CF62, koji je, prema rečima potpredsednika za strategiju i marketing, „šik, a ipak pristupačan po ceni“. Model je zaista odlično dizajniran, sa hromiranim kućištem, koje je izuzetno kompaktno, ali i „umekšano“ zaobljenim ivicama i polukružnom antenom, koja izgleda kao ukras. Telefon je preklopni, pa ima dva ekrana, od kojih jedan (spolja) pruža informacije o osobi koja poziva vlasnika, a drugi (unutra) prikazuje 65.000 boja i dovoljno je velik da multimedijalne poruke ostvare pun efekat.

CF62 je jedan od najmanjih preklopnih modela, sa zapreminom od 78 kubnih centimetara i težinom od svega 85 grama. Trajanje baterije, koja omogućuje pet sati razgovora i čak 220 sati u stanju pripravnosti, još jedan je od aduta ovog telefona. Mamac za kupce biće i JAVA, GPRS i WAP tehnologije i polifone melodije, kao i mogućnost da se izgled i funkcije telefona prilagode ukusu korisnika i obogate brojnim zvucima, slikama i aplikacijama koje će moći da se preuzmu sa sajta kompanije.

Iako u telefon ovako malih dimenzija nije bilo moguće ugraditi i kameru, omogućena je upotreba QuickPic kamere sa blicem koja se priključuje na telefon i koja će se prodavati zajedno sa modelom CF62. Telefon će se pojaviti na tržištu u aprilu, a Siemens ističe da će glavni problem konkurenciji biti cena, mnogo niža od cene sličnih modela drugih proizvođača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.