U trendu

Siemens S 35i – pametnica jedna

Lista ugrađenih funkcija kojima raspolaže Siemens S 35i kao da nema kraja. Ipak, evo kratkog pregleda: WAP-Browser, modem, infracrveni interfejs, kalendar, rokovnik, korisnički profili, T9 pomoć za unos teksta, diktafon, glasovno biranje brojeva, tajmer… To ovaj uređaj iz više klase, čija je cena na Zapadu oko 750 DEM, čini idealnim pratiocem poslovnih ljudi i uvrštava u red majstora u odnosu cena/ponuda.

Na prvi pogled: Kućište Siemens-a S 35i u plavkastom antracit-metalik izdanju sa crnim bočnim delovima, odaje, u kombinaciji sa kompaktnim razmerama od 118 x 46 x 21 milimetara i integrisanom antenom, prijatan i plemenit utisak. Sam dizajn je nenametljiv, a spoljne ivice su zaobljene. Ovaj uređaj svom vlasniku ne otežava život, jer se sa svojih 105 grama, bez problema, može nositi i u džepu od košulje.

Hardverska oprema: Litijum-jonski akumulator ovog mobilnog telefona dvostrukog frekventnog opsega, omogućava do 220 sati rada u stanju pripravnosti ili do 6 sati razgovora. I druge ugrađene mogućnosti pokazuju, da je S 35i ozbiljan poslovni uređaj: infracrveni interfejs, serijski port, ugrađen modem za prenos faksova i podataka, priključak za eksternu antenu, integrisani diktafon i glasovno biranje brojeva, govore u prilog tome da je S 35i dorastao svakodnevici poslovne žene ili čoveka.

Funkcije: Ovaj mobilni telefon dvostrukog frekventnog opsega pokazuje šta se danas sve može smestiti na najmanjem prostoru. Kalendar i rokovnik skoro da dostižu komfor rukovanja jednog jednostavnog PDA-uređaja (Personal Digital Assistant). Prisutan je i WAP-Browser, koji je, međutim, u ovoj cenovnoj klasi gotovo već obavezan. Funkcijom filtriranja VIP-imenika (Very Important Persons), važni pozivi se mogu odvojiti od onih na koje se želi kasnije odgovoriti. Podesivi korisnički profili omogućavaju brzo prilagođavanje različitim korisnicima, a SMS-poruke se, uz pomoć gotovih šablona i inteligentnog unosa teksta T9, sastavljaju vrlo brzo. Onom ko izgubi pregled u mnoštvu mogućnosti, na raspolaganju stoji integrisana funkcija pomoći.

Posebnosti: Pored raznovrsnih funkcija rokovnika i mogućnosti zapisivanja jedne kratke glasovne poruke, S 35i nudi i četiri igrice za razbibrigu. Igra Labyrinth neobična je po tome, što se u realnom vremenu mora naći izlaz iz lavirinta i to iz perspektive igrača. I čuvena pucačina Doom je tu, ali u nešto manje surovoj varijanti. Ove igrice upečatljivo demonstriraju, dokle se danas stiglo u mobilnoj tehnici. Sve u svemu, radi se o mobilnom telefonu, koji je jednostavno šteta koristiti samo za puko telefoniranje, a jedino što mu se može zameriti je da ne zna da kuva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.