Simbol snage i funkcionalnosti

Kompanija Symbol Technologies, dosad poznata po proizvodnji poslovnih mobilnih uređaja za primenu u industriji, ušla je na novo područje rada – mobilnu telefoniju. Ovaj korak ona je ostvarila udružujući se s kompanijom Motorola, jednom od vodećih u toj oblasti. Tako je nastalo nekoliko uređaja pod nazivom Symbol, a jedan od njih je Symbol MC35.
Idealan za poslovne korisnike, lepo dizajniran i višefunkcionalan, Symbol MC35 predstavlja kombinaciju mobilnog telefona i PDA uređaja (ručnog ili džepnog računara). On se zaista može pohvaliti vrlo bogatom funkcionalnošću. Pored svih mogućnosti koje krase savremene mobilne telefone, tu su i vrlo bogate multimedijalne karakteristike, ali i komponente koje omogućavaju poslovnu primenu. QWERTY tastatura dopunjuje mogućnost njegove poslovne primene i čini je adekvatnom primeni u mobilnim računarima, koji su mnogo većih dimenzija od ovog uređaja.
Bogatstvo funkcija zasniva se na procesoru PXA270 s brzinom 416 megaherca, 64 megabajta RAM memorije i fleš memorijom od 128 megabajta. Memorijski prostor mu se može proširiti i dodatnom SD/MMC memorijskom karticom. Symbol MC35 se napaja litijum-polimerskom baterijom kapaciteta 1370 mAh. Vreme razgovora koje ona omogućava iznosi oko četiri sata, dok u stand by režimu može raditi oko 150 sati. Pored ove baterije uz uređaj se isporučuju i dodatna (jača) baterija, punjač za baterije, kablovi za povezivanje i simpatična torbica za nošenje ovog PDA mobilnog telefona.
Symbol MC35 ima ekran dijagonale 2,8 inča, sa QVGA rezolucijom i sa 65.000 boja. Ekran je osetljiv na dodir, pa se uz uređaj isporučuje i digitalna olovka za upravljanje touch screen opcijama. Multimedijalne mogućnosti ovog telefona ostvarene su zahvaljujući ugrađenom kodeku za stereo zvuk, mikrofonu i zvučniku. Kamera rezolucije dva megapiksela postavljena je sa zadnje strane uređaja. Ona omogućava snimanje fotografija u JPEG formatu i video inserata u WMV formatu.
Pored toga, zahvaljujući dosadašnjoj oblasti poslovanja kompanije Symbol u proizvodnji bar-kod čitača, ovaj uređaj ima i tu mogućnost primene. Ugrađena kamera može da snimi bar-kod, a zatim se snimljena slika šalje pomoću Cam Wedge programa. Svim navedenim mogućnostima treba dodati i bogate mogućnosti povezivanja – četiri opsega GSM mreže, GPRS, WiFi, Bluetooth, IrDA. Symbol MC35 ima ugrađen i GPS modul za satelitsku navigaciju. A sve to objedinjeno u ovom višefunkcionalnom uređaju košta od 640 do 750 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.