U trendu

SMS protiv zračenja

Poznato je da je ultraljubičasto zračenje najjače na južnom delu hemisfere, posebno na Novom Zelandu i u Australiji. S obzirom na popularnost SMS-a kao oblika komunikacije, kompanija Hyperfactory iz Ouklenda, koja se bavi razvojem aplikacija za bežične uređaje, došla je na ideju da Novozelanđanima šalje informacije o zračenju na mobilne telefone.

Sponzor aplikacije je kozmetička kuća Nivea Sun, a usluga je dostupna korisnicima Vodafone mreže na Novom Zelandu. Obaveštenja stižu u obliku SMS poruka, donoseći informacije o nivou zračenja na 11 najvažnijih tačaka ove države i uputstva o tome koliko se može izlagati suncu bez opasnosti po zdravlje.

Na ovaj način se nastavlja svetski trend korišćenja SMS poruka radi slanja praktičnih i servisnih informacija, koji je sve popularniji i na Novom Zelandu. Informacije o zračenju nisu prvi primer saradnje kompanija Hyperfactory i Vodafone: u decembru 2001. godine studenti tehnološkog instituta Waikato dobijali su ispitne rezultate takođe putem SMS-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.