Sony Ericsson K750

Prioritet u funkcionisanju savremenih mobilnih telefona su multimedijalne karakteristike, tako da se novi modeli više ne mogu zamisliti bez ugrađene kamere (digitalnog fotoaparata) i audio-video plejera (pri čemu kvalitet audio sistema prednjači nad kvalitetom video sistema). Upravo takav model nedavno je lansirala kompanija Sony Ericsson. To je model K750, koji pripada srednjoj klasi mobilnih telefona, ali se po karakteristikama svrstava u naprednije modele te klase.

Sony Ericsson K750 je naslednik prethodnih modela mobilnih telefona ove kompanije – kombinacija dizajna i elektronike modela T610 i S700. Pripada 3-band mobilnim telefonima (GSM 900/1.800/1.900 megaherca), a ima dimenzije 100 x 46 x 20,5 milimetra. Kompaktnog je dizajna i lagan (masa mu je 99 grama). Ima vrlo kvalitetan ekran s dijagonalom 1,8 inča, rezolucijom 176 x 220 piksela i 262.000 boja. To se može smatrati zaista zavidnim karakteristikama za mobilne telefone srednje klase, pa se ovaj model čak može porediti s takozvanim pametnim mobilnim telefonima.

K750 je prvi mobilni telefon kompanije Sony Ericsson koji ima ugrađen digitalni fotoaparat s rezolucijom od dva megapiksela. Ima CCD senzor s tehnologijom „pozajmljenom“ iz Sony-jevih digitalnih fotoaparata Cyber Shot serije. Daje slike odličnog kvaliteta, s rezolucijom 1.632 x 1.224 piksela. Na taj način snimljene fotografije mogu se štampati u dimenziji 10 x 15 centimetara s kvalitetom bliskim fotografijama napravljenim standardnim digitalnim fotoaparatima.

Audio reprodukcija takođe je jedan od aduta ovog modela. On ima posebne tastere namenjene upravljanju radom audio plejera, tako da se može direktno aktivirati bez potrebe za otvaranjem menija. Pored toga, sadrži FM radio prijemnik i grafički ekvilajzer. Svi audio i video sadržaji pamte se i prenose pomoću memorijskih kartica Memory Stick Duo sa 64 megabajta, mada telefon ima i internu memoriju od 34 megabajta.

Pored ovih najvažnijih karakteristika, model Sony Ericsson K750 odlikuje se i drugim kvalitetima. Ima podršku za Bluetooth, IC i USB načine povezivanja s računarima i drugim uređajima. Napaja se litijum-jonskim baterijama sa 900 mAh (BST-36). Za njihovo punjenje potrebna su oko dva sata, a obezbeđuju devet sati neprekidnog rada ili 400 sati rada u režimu čekanja. Melodije zvona su polifone, a ostvarene su i funkcije organajzera, prijem i slanje MMS poruka i elektronske pošte i mnoge druge mogućnosti. Sve to čini ga jednim od najatraktivnijih modela srednje klase na tržištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.