Sony Ericsson V800

Mobilni telefoni treće generacije već uveliko stižu. Iz Sony Ericsson-a najnoviji 3G model je V800. Pod tim imenom on će se prodavati u Evropi, dok na japanskom tržištu nosi naziv Vodafone 802SE. To je 3-band mobilni telefon sa podrškom GPRS-u i mogućnošću pristupa svim servisima treće generacije mobilnih mreža u svetu. Zahvaljujući tim mogućnostima, Sony Ericsson V800 je pravi predstavnik mobilnih telefona za mrežu treće generacije, koja će otvoriti sasvim nove mogućnosti za korisnike, operatere i provajdere.

Dimenzije ovog telefona su 102 x 49 x 24 milimetara, a masa 128 grama. Elegantnom dizajnu dodata je i ergonomska linija. Telefon je sa preklapanjem, tako da se otvaranjem pristupa kvalitetnom LCD TFT ekranu dijagonale 2,2 inča, čija je slika ostvarena sa 262.000 boja. Na ekranu se pojavljuje vrlo intuitivan korisnički interfejs. Zatvaranjem (preklapanjem) pojavljuje se manji kolor ekran sa mogućnošću identifikacije poziva i prikazivanjem slike sagovornika.

Sony Ericsson V800 ima ugrađenu kameru sa rezolucijom od 1,3 megapiksela. Video-pozivi ostvaruju se jednostavno, zahvaljujući aplikaciji QuickShare. Dovoljno je pritisnuti samo jedan taster (video call). Kamera radi sa tehnologijom rotirajućih sočiva (MotionEye), tako da korisnik može jednostavno snimiti sve što želi, počev od sopstvenog lica pa do svega što se nalazi u njegovoj okolini, što je posebno efektno pri video-pozivima. Kvalitet slike neće se razlikovati čak i ako se snimanje obavlja pri slaboj svetlosti.

Ovaj mobilni telefon opremljen je i različitim mogućnostima za zabavu ostvarenim zahvaljujući različitim uslugama Vodafone live! servisa koje se mogu preuzimati sa Vodafone live! portala. On obezbeđuje vrlo brzo preuzimanje sadržaja, bilo da je u pitanju muzika, slike, elektronska pošta ili kompjuterske igre. Telefon podržava i 3D Java aplikacije za kvalitetne video-igre, sa mogućnošću učešća više igrača u realnom vremenu i pravom interaktivnošću.

Sony Ericsson V800 ima ugrađen muzički plejer i može da reprodukuje muziku snimljenu na memorijskoj kartici Memory Stick. Podržava Sony-jev format memorijskih kartica Memory Stick Duo sa 32 megabajta i Memory Stick Pro Duo sa kapacitetom do jednog gigabajta. Na taj način omogućeno je čuvanje velike količine različitih sadržaja. Ti sadržaji mogu se prenositi i preko računara povezivanjem pomoću Bluetooth, Infra Red ili microUSB priključka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.