Vrhunski laptop iz „Tošibe“

Korišćenje prenosivih računara u poslovanju, obrazovanju i u privatne svrhe sasvim je uobičajeno. U običnom životu većina korisnika zadovoljna je standardnim „mašinama“, ali ima i onih koji od laptopa traže vrhunske karakteristike i mogućnosti. Tu grupaciju korisnika sigurno će u potpunosti zadovoljiti najnoviji model iz „Tošibe“.
Model o kome je reč je iz „Tošibine“ serije Satellite i nosi oznaku X205-SLI3. Njegova ekskluzivnost upravo potiče od skraćenice SLI u nazivu. Ona se odnosi na vrhunske performanse ostvarene snažnom grafičkom karticom s dosta memorijskog prostora, što je odlična platforma za korišćenje laptopa čak i za vrlo zahtevne video igre. U ovom slučaju grafički akcelerator je iz NVidia-e (Ge Force 8600 GT Mobile s memorijskim kapacitetom od 512 megabajta).
Ekskluzivnosti doprinosi i 17-inčni LCD monitor s rezolucijom 1650 x 1050 piksela. Ova veličina ekrana još uvek nije široko primenjena u standardnim laptopovima, osim u modelima više klase. Ovaj modela zaista pripada toj kategoriji. Njegove performanse su u rangu standardnih stonih (desktop) računara. Procesor je sa dva jezgra (Core 2 Duo Power) brzine 2,2 gigaherca i s brzinom komunikacije s ostalim komponentama sistema od 800 megaherca. Radna memorija je kapaciteta 2 gigabajta.
Bogate mogućnosti povezivanja ovog laptopa s drugim uređajima obezbeđuje podrška za bežičnu WiFi tehnologiju po standardu 802.11a/g/n (Intel Wireless WiFi Link 4965 AGN), Bluetooth tehnologiju, šest USB portova, HDMI i TV izlaz. Pored toga, ugrađeni su web kamera i HDDVD/DVD rezači, kao i kvalitetan audio sistem (Harmon Kardon 5.1 surround zvuk), priključci za spoljni mikrofon i slušalice. Napaja se litijum-jonskim baterijama kapaciteta 6.000 mAh.
Ni softver ovog laptopa ne zaostaje za impresivnim hardverom. Zasnovan je na najnovijoj verziji Microsoft-ovog operativnog sistema Windows Vista Ultimate. Sve ove ekskluzivnosti dobijaju se po relativno razumnoj ceni od oko 2.500 dolara, što ovaj vrhunski model u potpunosti i zaslužuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.