U trendu

Zaštitite svoj telefon od krađe i gubljenja

Minijaturni mobilni telefoni, kao i mobilni uređaji istih ili većih dimenzija po pravilu se vrlo često gube ili zaboravljaju. Isto tako, oni vrlo često postaju plen lopova, s obzirom na male dimenzije i jednostavnu mogućnost skrivanja, a zatim brisanja sadržaja i preprodaje. Sve te neprijatne situacije mogu se donekle ublažiti korišćenjem specijalnih softverskih aplikacija za zaštitu mobilnih uređaja.
Jedan od programa te vrste je Phone Bak Mobilephone. On je napravljen upravo za takve neželjene situacije i slučajeve kada vam je telefon ukraden ili izgubljen (a našla ga je neka nepoznata osoba). Ovaj program će vam u tim situacijama omogućiti da dođete do neophodnih informacija u čijim rukama se vaš mobilni telefon (ili neki drugi uređaj) nalazi.
Nakon instaliranja ove softverske aplikacije, potrebno je definisati odabrani broj nekog drugog mobilnog telefona (svog ili nekog vama bliskog prijatelja ili rođaka), koji će vam poslužiti za prijem tih informacija, a informacije će vam poslati vaš sopstveni telefon. Zahvaljujući aplikaciji Phone Bak Mobilephone, na odabrani broj stići će vam SMS poruka s tim informacijama.
Slanjem SMS poruke na unapred definisan broj ovaj program će reagovati ukoliko se u telefon ubaci nova SIM kartica, pa se na taj način može dobiti podatak o lokaciji na kojoj se vaš telefon nalazi (area cod) i o identifikacionom broju novog korisnika (cell ID). Ukoliko dođete do tih informacija, možete kontaktirati lopova ili u to uključiti odgovarajuće službe čiji je zadatak da reaguju u tim slučajevima.
Phone Bak MobilePhone aplikacija može se instalirati na mobilne telefone sa Symbian S60 operativnim sistemom, verzije 1, 2 ili 3. Program se može preuzeti s internet sajta, a njegova veličina je oko 700 kilobajta. Cena preuzimanja iznosi oko 16 dolara ili 12 evra. Vredi pokušati i svom mobilnom telefonu obezbediti zaštitu od eventualnih krađa ili gubljenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar