Zlatno izdanje „motorole“ RAZR2 V8

Motorola RAZR2 V8 pojavila se na tržištu nedavno i već stekla veliki broj poklonika među ljubiteljima mobilnih telefona. Ipak „Motoroli“ to nije bilo dovoljno, pa se odlučila na lansiranje specijalnog zlatnog izdanja ovog modela. Ono je namenjeno manjoj grupaciji korisnika koji od mobilnog telefona očekuju ekstremnu ekskluzivnost, visok stil i isto tako visoku cenu.
Ovaj, pre svega i bez sumnje statusni model, pojavio se na tržištu ovih dana. Zlatni detalji i površine na njemu (na ivicama, tastaturi, navigacionom tasteru, ekranu) pozlaćeni su pravim 18-karatnim i 24-karatnim zlatom. Ako se izuzmu ekskluzivni i efektni zlatni detalji, telefon se u osnovi vrlo malo razlikuje od osnovne varijante RAZR2 V8. To je tanak preklopni model s dimenzijama 103 x 53 x 12 mm i težinom oko 117 grama.
Njegovoj ekskluzivnosti doprinose i efektni zlatni motivi u obliku pravih i spiralnih linija s prednje i zadnje strane, a pozlaćene su i Bluetooth slušalice koje idu uz njega. Motorola RAZR2 V8 ima dva velika ekrana (spoljni i unutrašnji). Oba ekrana imaju rezoluciju 240 x 320 piksela i 262.000 boja. Spoljni ekran ima i touch screen opciju, a navigacioni taster i tastatura su ravni. Telefon se napaja baterijom koja obezbeđuje osam sati razgovora i deset dana rada u stand by režimu.
Ugrađena kamera je s rezolucijom dva megapiksela, kao i kod osnovnog modela. Međutim, za razliku od obične „motorole“ RAZR2 V8, zlatni model ima internu memoriju od dva gigabajta (kod osnovnog modela ona je 420 megabajta). Ovako veliki memorijski prostor odlična je platforma za muzičke funkcije ovog telefona, s obzirom na to da je njegova osnovna orijentacija ka multimedijalnosti.
U pogledu mobilnih mreža ovaj telefon je GSM model, s podrškom za GPRS i EDGE tehnologije za prenos podataka. Ipak, njemu se i ne postavljaju neki veliki zahtevi u komunikaciji kakve pružaju 3G i 3,5G tehnologije. Zbog toga je namenjen samo onima koji, kao što rekosmo na početku, od svog telefona očekuju ekskluzivan dizajn i visok stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.