U trendu

Da li momci vole muškarače?

Devojkama je nekad teško da razumeju momke, šta oni vole a šta ne vole, baš kao što je i momcima neretko teško da razumeju devojke. Jedno od pitanja koje devojkama padnu na pamet jeste da li dečaci vole kada je devojka malo više poput njih, kada se ponaša muškobanjasto, pošto se već žale da uopšte ne razumeju devojke (naravno, ne žale se svi).
Mada ima dečaka kojima se dopadaju muškobanjaste devojke (pod tim ne mislimo na nepristojne devojke, koje ispuštaju gasove, podriguju, psuju i slično, nego na one koje i fizički i po ponašanju podsećaju na dečake), nema ih baš mnogo; dečaci, kad traže devojku, uglavnom žele da ona bude – sasvim logično – devojka. Da bude fina i slatka i ženstvena, da lepo izgleda, lepo se oblači, lepo miriše; i da im bude lepo s njom, da se dobro slažu.
Sad, to ne znači da morate stalno da nosite ružičasto i trepćete okicama i cvrkućete, da obavezno morate da nosite suknju ili haljinu (mada jeste poželjno bar je povremeno nositi) i da konstantno budete doterane. Mada se dečacima dopadnu i takve devojke, nije retkost da ih se malčice (ili malo više) plaše, da se boje kakvi će ispasti pred njom, hoće li im zameriti ovo ili ono, ne znaju kako da priđu takvoj devojci ni kako da se ponašaju, maltene kao da je ona s neke druge planete i oni o toj čudnoj vrsti ama baš ništa ne znaju.
Ono što se dečacima neretko baš jako dopadne jeste kada je devojka očigledno devojka – bar povremeno doterana, simpatična, fina, ženstvena – ali ima i zajedničkih tačaka s njima, recimo, voli fudbal, hoće da igra basket s dečacima, smeje se i na njihove glupe šale, zanimaju je i kompjuterske igre (recimo, zabavno joj je da s dečakom igra neku borilačku igru)… Takva devojka im je baš super, devojka je (nevolja ako ste baš muškobanjaste jeste ta što vas dečaci dosta dobro prihvate, ali onako kako bi prihvatili dečaka, što je prilično nezgodno ako ste u nekog od njih zaljubljene), ima to nešto misteriozno i različito od njih, a ipak nije potpuno nerazumljivo stvorenje, voli neke slične stvari kao i oni, mogu pored nje da se opuste i budu svoji i ne plaše se da će ih zbog toga ona gledati s visine.
Dakle, nije da im se najviše sviđaju izrazito muškobanjaste devojke, ali one koje su pomalo kao i oni, barem po nekim sklonostima i interesovanjima, najčešće im se jako dopadaju.

1 komentar
  1. Kristina Lipovac

    Odličan tekst. Mogli biste da pišete više o ovakvim temama npr. kako da nateramo simpatiju da nam prizna osećanja ako smo sigurni da gaji lepa prema nama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike