najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Recite mu da nije u redu

Nemali broj devojaka se usteže da svom momku kaže kada im nešto smeta, kada ih je on na neki način povredio, kada im se nešto nije dopalo… Svakako da ne treba gunđati za svaku sitnicu niti dečka žestoko napasti za sve što vam zasmeta, ali je potpuno normalno da mu kažete kad nešto nije u redu.
Recimo, devojku boli u toku seksa, ali se ne usuđuje da kaže dečku, jer misli da je ona za to kriva, da sa njom nešto nije u redu. Možda je ne boli, ali i ne uživa, već se folira da njega ne bi povredila. Smetalo joj je kad je on flertovao s njenom najboljom drugaricom, ali nije htela ništa da mu kaže da ne bi ispala posesivna, nego se pretvara da je sve "kul". On je nekoliko puta nije pozvao onda kada je rekao da će to učiniti, niti je naknadno objasnio zašto je nije zvao, ali mu ona ništa ne spominje da ne bi ispalo da zvoca. A onda joj se u nekom trenutku sve skupi, i ona drekne na njega, a on nema pojma šta joj je odjednom, i otkud odjednom ta gomila optužbi na njegov račun kad je izgledalo kao da je sve u redu. Ili ona ne drekne, samo je neraspoložena, a na njegovo pitanje šta nije u redu odgovori da je sve u redu, iako je vrlo očigledno da nije.
Ono do čega neretko dođe kasnije jeste to da devojka poveruje da su momci neosetljivi i da ih nije briga za to kako se one osećaju. A nije tako. Momke je i te kako briga, i zaista žele da njihova devojka bude srećna s njima. Ali, niti su sveznajući, niti umeju da čitaju misli. Tako se može desiti da on ne bude svestan da vam nanosi bol, ili da nije svestan da vas je neki njegov postupak povredio. On ne želi da vas boli, i ne želi da vas povredi – jednostavno ne zna da je to učinio. Ne zna ako mu ne kažete.
Niste nenormalne ako vas nešto zaboli ili povredi, a ni on nije neosetljiv. Opisani problemi se neretko vrlo lako reše ako mu kažete da vam nešto smeta, ili da vas je zabolelo, ili da vam nije prijalo. Ne znate ni same šta biste tačno želele, šta bi vam prijalo, kako biste tačno htele da nešto bude, samo znate da vam se ovako ne sviđa? A ni vaš dečko ne deluje kao da zna kako tačno to da se reši? Rešenja možete pronaći zajedno, istraživanjem i obazrivim eksperimentisanjem (ne govorimo samo o seksu već i o ponašanju koje vam smeta).
Ne kažemo da se treba žaliti za svaku sitnicu, ali ako vam nešto zaista smeta, nemojte to kriti. Bez optužbi, recite dečku u čemu je problem; ako ni same ne znate šta biste tačno i kako htele, recite i to. Onda zajedno možete da radite na rešenju, što će vas dodatno zbližiti – i, jednom kad rešenje nađete, i zbog rešenog problema i zbog bliskosti postignute zajedničkim traganjem biće vam drago što niste samo ćutale, trpele i bile nesrećne.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike