Samo vi nemate dečka/devojku

Ljubav je nešto divno, sudeći po tome kako se vaše drugarice ljube i maze sa svojim momcima, kako samo o njima cvrkuću (ili sudeći po tome kako se vaši ortaci ljube i maze sa svojim devojkama). Zapravo, kao da je svako u vezi, ili bar zaljubljen – svako osim vas. Zbog toga se osećate kao totalni gubitnik.
Ima onih koji su se maltene celog života osećali kao autsajderi, a ima i onih koji se inače ne osećaju tako, imaju prijatelje s kojima uživaju, u manjoj ili većoj meri su i popularni – možda i nisu „face“ u školi, ali su omiljeni među svojim prijateljima, a i ostali iz odeljenja i škole smatraju da su sasvim u redu kao osobe, što je mnogo važnije nego biti faca. I uprkos tome što su inače omiljeni, osete se kao gubitnici jer, eto, samo oni nisu ni sa kim u vezi.
Ne znamo da li će vam od ovoga biti lakše, ali savršeno je normalno da se u pubertetu (i pre i posle puberteta, takođe, samo su u tinejdžerskim godinama zbog „divljanja“ hormona emocije naročito intenzivne) u nekom trenutku osetite kao gubitnik, kao da vam ništa u životu ne ide. I to nikakve veze nema s tim koliko ste stvarno uspešni u bilo čemu – kad se tako osetite, naći ćete već nešto u svom životu što je živi dokaz da ste gubitnik. Niste dovoljno mršavi, premršavi ste, grudi su vam premale ili prevelike, penis vam je premali, lice vam je puno bubuljica (ako ćemo pravo, imate jednu bubuljicu na licu, ali kad vas opisano osećanje uhvati, i tu jednu bubuljicu ćete videti kao posebno gadnu i kao nešto što će vam upropastiti život). Ili, nemate dečka ili devojku. Samo i jedino vi. Ako biste pažljivo počeli da gledate oko sebe, sigurno biste videli da većina ljudi nije u vezi. Samo, kad krene to ja-sam-gubitnik osećanje, ne gledate pažljivo, niti se usredsređujete na sve one lepe stvari i ljude koje imate u svom životu, usredsređujete se na ono što nemate.
Šta učiniti? Postoje razni metodi za izlaženje na kraj s ovakvim osećanjem, a mi vam predlažemo jedan koji zvuči luckasto, ali vrlo često deluje. Zamislite da ste se podelili na dve osobe, jedna od njih je vesela, „kul“, popularna, simpatična, uspešna u mnogim stvarima (dodajte još nekoliko lepih osobina), dok je druga krajnje neraspoložena i oseća se bedno i kao totalni gubitnik. Neka ta dva dela vas samih porazgovaraju. Neraspoloženi deo će da kuka, dok će onaj veseli da odgovara na svaku kuknjavu kontraargumentima (koji su svi istiniti) i da tako postepeno razveseli neraspoloženog. Na kraju ta dva dela mogu i da se izgrle i izljube, kao pravi prijatelji. Napomena, moguće nepotrebna, ali za svaki slučaj: taj razgovor treba da se odvija isključivo u vašoj glavi, nemojte da vas neko čuje da se raspravljate sami sa sobom!
A onda, kad sebi tako popravite raspoloženje, delovaćete veselije i kao neko skloniji društvu, pa i društvu suprotnog pola – i pre ili kasnije, svakako će se naći neko ko tako divnoj i vedroj osobi kao što ste vi neće moći da odoli. U međuvremenu možete da uživate u svim ostalim lepim aspektima svog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.