najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Slatki mirisi i leto

Lepo je u društvu drugarica, starije sestre ili majke prošetati do parfimerije i isprobati različite parfeme ili njuškati kako mirišu različite lepo upakovane kupke ili mirisne vodice za telo. Isprobate neki od tih mirisa na sebi i dopadne vam se. Date i drugarici da proveri kako miriše na vama, i ona vam kaže da lepo mirišete, da vam taj miris baš pristaje. Onda zamišljate kako će i dečko koji vam se dopada osetiti taj miris – hoće li mu se dopasti? Ako ga niste stavile previše – kao da ste se okupale u parfemu – i ako je to neki voćni miris, ili kombinacija voćnog i cvetnog, vrlo verovatno hoće.

Dečaci veoma vole kada devojka lepo miriše (verovali ili ne, ali mnogim dečacima to je bitnije nego kako devojka izgleda) i često im se dopada kada na njoj osete neki slatkast (ne presladak) miris – sladak miris na slatkoj devojci. Super, pomislite ako sve to znate i opskrbite se čitavom mirisnom kolekcijom, sasvim dovoljnom da svaki dečko koji vam priđe blizu (ili koga vi pustite da vam se približi) prosto poludi za vama – ili vam se tako makar dopada da sanjarite. Pa, sad…

Ako odaberete lep slatkasti miris koji vam pristaje, dečacima će se dopadati kako mirišete, u to nema sumnje. I vaše drugarice će primetiti da lepo mirišete i pitaće vas šta koristite. Međutim, vaš miris neće se dopasti samo njima, u toku leta imaćete i dodatnu publiku – insekte. Pčele i ose obožavaju slatkaste voćne i cvetne mirise i ne mogu da im odole, pa će “obožavati” i vas i svuda vas pratiti. To već i nije poželjno društvo, zar ne?

Da li ovo znači da se morate odreći slatkastih mirisa? U letnjem periodu to je dobra ideja ukoliko tamo kuda se obično krećete ima pčela ili osa. U tom periodu bilo bi dobro da se opredelite za neki drugi lep miris, nešto što pčelama i osama neće signalizirati “hrana”. Ako slatkim mirisima jednostavno ne možete da odolite, makar nemojte koristiti parfeme ili mirišljave osvežavajuće vodice za telo – i kupka voćnog ili cvetnog mirisa učiniće da vam koža lepo miriše, a neće biti dovoljno intenzivna da privuče dosadne insekte.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike