U trendu

Svež izgled u letnjim mesecima

Umorna si od vrućine, omorine i osećaš se mrzovoljno. Nije ti ni do čega, a kamoli do sređivanja kad izlaziš na ulicu. Evo par saveta koji će učiniti da izgledaš u svakom trenutku kao mala sirena.

Ako pomešaš ulje za bebe sa puderom za potamnjivanje, dobićeš preplanuli izgled koji će imati sjaj i svežinu. Ovaj mali kućni recept možeš da koristiš umesto skupih preparata za toniranje kože, ili jednostavno ako želiš malo sjaja. Podesi količinu tamnog pudera u odnosu na ulje, u zavisnosti od toga koliko tamno želiš da ti koža izgleda. Pomešaj sastojke na dlanu ili u činijici, ako želiš veću količinu.

Na tržištu postoje mnogi osveživači za lice i telo koje možete našpricati da bi koži vratili sjaj, vlažnost i svežinu. Ovakvi osveživači se koriste u raznim prilikama: kada su visoke temperature, u avionu ili u kancelarijama gde je vlažnost vazduha niska, jer je prostorija klimatizovana. Efekti osveživača su privremeni i služe samo za trenutno osvežavanje. Ovakve osveživače, prilagođene tvojoj koži, možeš napraviti i sama. Evo nekoliko ideja…

Pripremi malo obične ili ružine vodice, i stavi je u bocu sa raspršivačem. U bocu zatim dodaj par kapi lavandinog ulja, ili bilo kog drugog esencijalnog ulja koje nađeš. Rastvor dobro ohladi u frižideru. Koristi svoj sopstveni osveživač kadgod ti zatreba malo „hladne izmaglice“ na licu.

Ako je tvoja koža masnija i smatraš da joj ne treba dodatno ulje, primeni sledeći recept. Pomešaj malo limunovog soka sa vodom (samo nekoliko kapi, nemoj praviti limunadu), nanesi na lice pomoću raspršivača i utapkaj vaticom. Pazi na oči!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.