U trendu

1 fatalnu grešku pravite kad čistite RINGLE: Čistite ih OVAKO

Kada završite, obavezno uradite ovo!

Nakon što ste skuvali savršen ručak za porodicu, koji sigurno uključuje nekoliko jela, ostaje vam još da rešite problem tone prljavih sudova, a zatim  i da očistite šporet, što je još teža misija. Ovde se fleke tako reći zalepe za površinu dok šporet radi tako da je mukotrpno ukloniti ih, naročito ukoliko je nešto pokipelo.

Ovo će vam biti daleko lakše uz smesu koju ćete sami napraviti, a trebaće vam par sastojaka koje sigurno već imate.

Sastojci:

1 kesica praška za pecivo
sok od jednog limuna
pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Priprema:

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite uobičajeno.

Ekstra savet: Kako bi ringle bile u potpunosti čiste i suve, što je veoma bitno kako ne bi zarđala površina, nakon čišćenja uključite sve ringle i držite ih tako tek toliko da se zagreju, a zatim ih isključite. Ovako će se osušiti i biti u potpunosti dezinfikovane i čiste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar