U trendu

5 stvari kojih treba da se rešite da bi vaš dom izgledao modernije i elegantnije

Kada je u pitanju uređenje enterijera u kojem boravimo, trendovi nalažu da je neophodno opremiti svoj dom u stilu koji je u isto vreme udoban i elegantan. Ali ponekad je postizanje elegancije u domu zahteva više od pukog dodavanja novih elemenata koje ste videli u časopisu ili na internetu. Radi se o namernim odlukama i uklanjanju predmeta koji možda smetaju u prostoriji i čine je pretrpanom ili zastarelom. Stručnjaci savetuju da postoje ključne stavke koje je potrebno uklonite da bi vaš dom učinili elegantnijim.

Kada će vaš dom postati elegantan? Postizanje stilskog doma nije samo dodavanje novih stvari; radi se o promišljenim odlukama i otpuštanju elemenata koji više ne služe vašem prostoru. Uklanjanjem nereda i ažuriranjem ključnih oblasti, od ulaza do kupatila, možete stvoriti dom koji nije samo moderan, već i pravi odraz vaše lične estetike, prenosi Citymagazine.si.

Ulaz

Recite zbogom istrošenim i izbledelim otiračima. Umesto toga, odlučite se za elegantan, minimalistički tepih neutralne boje ili smelog uzorka.

Hodnik daje ton vašem domu, a pretrpani stalak za cipele može pokvariti estetiku. Zamenite ga modernim ormarićem za cipele ili plutajućim policama da bi vaša obuća bila organizovana i skrivena od pogleda, a istovremeno zadržala čist i sofisticiran izgled.

Dnevna soba

Oslobodite se malih ukrasa i različitih vrsta suvenira i slika. Umesto toga, razmislite o monofonom zidnom dekoru i otvorenim policama da biste stvorili moderniji i moderniji izgled.

Recite zbogom danima savršeno usklađenih garnitura nameštaja. Prihvatite mešavinu stilova i tekstura za zaokruženiju i eklektičniju atmosferu. Uključite jedinstvene komade koji pričaju priču i odražavaju vaš lični stil.

Trpezarija

Ako imate previše uokvirenih fotografija ili umetničkih dela koji krase zidove vaše trpezarije, vreme je da se raščistite. Odlučite se za vizuelni komad ili zid galerije sa povezanom temom da biste stvorili vizuelno privlačnu fokusnu tačku bez preopterećenja prostora.

Nadogradite svoju trpezariju tako što ćete izbaciti neusklađeno ili istrošeno posuđe. Investirajte u elegantan, kohezivan set za večeru koji dopunjuje dekor vaše trpezarije i ulepšava svakodnevne obroke i posebne prilike.

Spavaća soba

Dok ukrasni jastuci mogu dodati čar vašem krevetu, previše ih može učiniti da izgleda pretrpano i nepraktično. Izaberite neke visokokvalitetne, koordinirajuće jastuke koji poboljšavaju ukupnu estetiku bez žrtvovanja udobnosti.

Istrošena ili zastarela posteljina može umanjiti luksuzni osećaj vaše spavaće sobe. Nabavite set visokokvalitetnih, modernih čaršava i jorgana u prigušenim bojama ili trendovskim šarama za brzu preuređenje spavaće sobe.

Kupatilo

Nadogradite standardnu, neinspirativno zavesu za tuš u moderan, elegantan komad koji povezuje estetiku kupatila. Odlučite se za šare, teksture ili smele boje koje podižu ukupan izgled sobe.

Zamenite istrošene i neusklađene peškire odgovarajućim kompletom u šemi boja koja upotpunjuje dekor vašeg kupatila. Umotani ili uredno okačeni peškiri mogu dati prostoriji dašak luksuza i organizacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar