U trendu

Balkon će vam opojno mirisati: Ukrasite ga sa 3 najlepša jesenja cveta

Celog leta smo uživali u šarenim, raskošnim mirisnim biljkama, ali one jednogodišnje do sada su verovatno već precvetale, dok neke višegodišnje već sada zahtevaju da im se obezbedi toplije mesto za hladne noći koje su već nastupile.

Ipak, to ne znači da vaša terasa ili bašta sada treba da budu puste – tri prelepe biljke mogu i dalje da vam ulepšavaju jesenja sunčana jutra!

1. Dan-noć

Ovaj cvet je savršen izbor kada je u pitanju rano jesenje cveće. Da li ste znali da dan-noć može da preživi čak i temperature do -23? Upravo to ovaj prelepi cvet čini savršenim za hladnije dane i mesece koji su pred nama!

2. Zvezdan

Ova višegodišnja biljka raste u malim žbunovima, pretežno je ružičaste ili ljubičaste boje, a možete da birate između čak 170 vrsta zvezdana. Zahteva minimalnu negu i to ga dodatno čini idealnim izborom biljke za ranu jesen.

3. Japanska anemona

Idealna biljka za mesta u bašti koja su gotovo stalno u hladovini. Reč je o trajnoj biljci sa nežnim belo-žutim cvetovima, mada se mogu naći i u drugim bojama, najčešće nežnoružičastoj. Elegantne stabljike japanske anemone mogu da narastu i više od metar, a cvetaju od kraja avgusta do oktobra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar