U trendu

Besplatna je, svi je imamo u dvorištu, a od nje cveće raste kao ludo

A uštedećete i novac

Na nekoliko mesta u dvorištu postavite balone za vodu kako biste skupili kišnicu

Možda niste znali, ali kišnica je i te kako dobra za zdravlje vaših biljaka.

Ako gajite cveće u saksijama, najbolje je da ga zalivate upravo kišnicom ili vodom koja je duže vreme odstojala u flaši.

Nikako nemojte da koristite hladnu vodu sa česme za zalivanje biljaka jer postoji mogućnost da cvet vrlo brzo uvene. Hladna voda može delovati kao “šok” za vašu biljku, pa je zamenite kišnicom koju ste na pravilan način skupljali.

Kišnica ne sadrži kamenac, te je zbog toga mnogo zdravija za boljke od česmovače. U nekim evropskim zemljama je čak zabranjeno da se bašta leti zaliva pijaćom vodom, a podstiče se razvijanje sistema sakupljanja kišnice.

Ovo vam takođe omogućava i da dodatno uštedite. Poznato je da je potrošnja vode leti uvećana, ponekad, po domaćinstvu i za 40 odsto, dok neki domovi često imaju problem sa nestankom vode ili pritiskom.

To je svakako odličan razlog da razmislite o upotrebi kišnice za zalivanje biljaka i bašte. Najbolje je da, ako se odlučite za ovaj korak, nabavite i filtere za prečišćavanje kišnice. Kišnicu osim za zalivanje biljaka, možete da koristite i za pranje automobila (pod uslovom da je prečistite pomoću filtera), zalivanje vrta, pranje staza, pranje betona ispred kuće.

Sve što treba da uradite da bite sakupili kišnicu jeste da na određenim mestima u dvorištu postavite burad ili balone sa vodom koji će se napuniti kišnicom. Nakon skupljanja vode, potrebno je da istu prečistite pomoću filtera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)