U trendu

Brzo i jednostavno: Evo kako da otpušite i očistite sudoperu sa samo 2 proizvoda koja već imate

Za samo nekoliko minuta vaša sudopera biće kao nova

Soda bikarbona je kuhinjska namirnica koja može da učini čuda za čišćenje odeće, uređaja, pa čak i odvoda koji su smrdljivi ili začepljeni.

Redovno čišćenje sodom bikarbonom može sprečiti stvaranje začepljenja. Pre upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje odvoda ili rastavljanja sifona, pokušajte da sodom bikarbonom očistite odvod sudopere da vidite hoće li uspeti, piše The Spruce.

Zagrejte kipuću vodu u kuvalu za čaj na ploči šporeta ili u velikoj posudi u mikrotalasnoj pećnici. Sipajte malo deterdženta za sudove u odvod i pažljivo sipajte ključalu vodu u odvod. Sredstvo za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih začepljenja.

Sipajte jednu šoljicu sode bikarbone u odvod. Za to možete koristiti mernu posudu ili upotrebiti levak ako imate manji odvod koji otežava izlivanje direktno u odvodni otvor.

Sipajte jednu šoljicu destilovanog alkoholnog sirćeta u odvod. Soda bikarbona je alkalna materija, a sirće je blaga sirćetna kiselina. Kada se ta dva sastojka pomešaju, reaguju kako bi neutralisali jedno drugo.

Nakon što se šuštanje smiri, pričekajte pet minuta. Iskoristite ovo vreme da zagrijete dve šoljice vode do ključanja. Isperite odvod ovom dodatnom ključalom vodom.

Ako odvod sada teče, pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Ako ne ističe, ponovite prethodne korake. Ako dugo niste čistili odvod, možda ćete morati da ponovite ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.